Macbook Retina - gdzie najtaniej wymienię szklany gładzik na nowy? Pic rel, pięknie rozbity niczym ajfony o kostkę brukową. Niestety to nie tylko wada kosmetyczna, ale też gładzik świruje, klik nie działa, prawa strona martwa - pozostało mi go wyłączyć i pracować ino na myszce. Pamiętam, że niby gdzieś robili za 400, ale teraz co dzwonię, to ~690 ( ͡°ʖ̯͡°)
@shz: tiaa, swoją drogą tak zajebisty, że parę funkcji robi się wygodniej ręką - przybliżanie w PS/Logicu, czy skrolowanie i przewracanie stron jak na smartfonach działa rewelacyjnie
@rayuuu: Nie wiem jak jest z rozkręcaniem retiny, ale za starych dobrych czasów, gdy szło sobie jeszcze dorzucić ramu to zmieniłem touchpad sam. Kupiłem używkę za 70zł. Jeszcze w plastikowym białym macbooku z 2009 roku.
Macbook Retina - gdzie najtaniej wymienię szklany gładzik na nowy? Pic rel, pięknie rozbity niczym ajfony o kostkę brukową. Niestety to nie tylko wada kosmetyczna, ale też gładzik świruje, klik nie działa, prawa strona martwa - pozostało mi go wyłączyć i pracować ino na myszce. Pamiętam, że niby gdzieś robili za 400, ale teraz co dzwonię, to ~690 ( ͡° ʖ̯ ͡°)
źródło: comment_e2Myza2AZPuuq6Wv2Y1A4nvieuHqSMcL.jpg
Pobierz@edit: wygląda skomplikowanie ( ͡° ʖ̯ ͡°). https://www.ifixit.com/Guide/MacBook+Pro+13-Inch+Retina+Display+Mid+2014+Trackpad+Replacement/27850 tu przykład na MB z 14r.