Ma ktoś może jakieś materiały na temat systemów powiadamiania w automatyce? Chodzi mi o powiadamianie w sytuacjach alarmowych przez sms, gprs, email itp. jakie jeszcze rodzaje technologii są stosowane, zastosowania itd. Muszę zrobić mały przegląd po obecnie stosowanych urządzeniach do pracy dyplomowej, ale ciężko mi coś sensownego znaleźć na ten temat.
SMS - gdy niema 24h centrum dyspozytorskiego najczesciej GPRS - Głownie do systemów scad cele - to szybka informacji i archiwa w celu optymalizacji e-mail : w mojej branży sie jescze nie spotkałem
@TadeuszSynZygmunta: Pagery i zautomatyzowane połączenia na dany numer z nagraną wiadomością. Z doświadczenia wykorzystywane normalne systemy do wysyłania SMSów z neta(bramki), centrala zakładowa czy softphone podpięty do voipa do maila zaś serwery smtp i jakaś biblioteka/interfejs w danym pakiecie który wykorzystujesz. Ostatnio zrobiliśmy magię z push notyfikacjami na amazonie, ale to jeszcze trochę potrwa zanim się wdroży.
współczuje normikom, którzy są z rocznika podobnego do tych dziewczynek i wychowały się na fagacie xD, powodzenia na rynku matrymonialnym #tinder #famemma #p0lka
#automatyka #elektronika #elektrotechnika
SMS - gdy niema 24h centrum dyspozytorskiego najczesciej
GPRS - Głownie do systemów scad cele - to szybka informacji i archiwa w celu optymalizacji
e-mail : w mojej branży sie jescze nie spotkałem