Wpis z mikrobloga

@mgr_rybak: > Czy mogę pobrać sobie przez wifi dane z lokalnego dysku nas - czy jest coś w stylu totalcommander z obsługą samba?
Czy mogę wysłać przez BT zrobione zdjęcie na komputer z windows (bez dodatkowych programów po stronie komp.)?

Nie i nie. iOS jest zamkniętym systemem, nie ma możliwości ani przesyłania jakichkolwiek plików przez bluetooth, przez wifi, przez cokolwiek. możesz je zapisać w pamięci telefonu, aby służył jako pendrive, ale
@SmellySocks: Ale czegoś nie rozumiem.

"iOS jest zamkniętym systemem, nie ma możliwości ani przesyłania jakichkolwiek plików przez bluetooth, przez wifi, przez cokolwiek. możesz je zapisać w pamięci telefonu, aby służył jako pendrive, ale z poziomu iOS nie masz do plików dostępu"

"możesz je sobie też wrzucić gdzie tam lubisz i pobrać na telefon, jak ci się nie chce schylać i wpinać kabla."

To w końcu jak to jest? Mam przykładowo mp3
@mgr_rybak: Aż musiałem sprawdzić, bo nigdy nie korzystałem. Pliku mp3 z gdrive nie zrzucisz do wbudowanej apki muzycznej. PDF się da. Wychodzi w takim razie na to, że jeśli chcesz mieć możliwość odtworzenia utworu przez aplikację muzyka, to musisz do prrzez iTunes przerzucić na telefon z komputera. Natomiast PDF z google drive możesz bez problemu jednym klikiem zapisać w pamięci telefonu.