Wpis z mikrobloga

@moonlisa: Kupiłem Sagę Gothic (I, II, IINK, III, IIIZB) z serii Gamebook w Galerii Krakowskiej za 10 zł (o ile dobrze pamiętam). Dobrze, że nikt nie widział mojej miny jak to znalazłem ()
  • Odpowiedz
@chione: Nawet nie wiem czy za trzecią część bym dzisiaj tyle zapłacił, chociaż pamiętam że kupiłem jakoś po premierze za 60zł chyba. xD
Ale zawsze milej jest mieć na płycie ulubiony tytuł. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@moonlisa: @DzemZeSwinki: @WcaleNieZajetyLogin: @Mieto1337: @variss: @chione: @sombretoy: @mirk: dodam że twórca tego DX11 obecnie tworzy otwartą implementację silnika gothica o nazwie Regoth - gra będzie mogła działać prawdopodobnie na dowolnym systemie, urządzeniu oraz api graficznym(tj linux,macos,android,windows, opengl, vulkan, dx9,10,11,12)

tutaj repozytorium na githubie o ile ktoś bardziej zainteresowany - https://github.com/degenerated1123/REGoth

łapcie ostatni materiał z jego kanału
Jurigag - @moonlisa: @DzemZeSwinki: @WcaleNieZajetyLogin: @Mieto1337: @variss: @chion...
  • Odpowiedz
@Saper9: Zmniejszysz sobie kontrast i jasność. Będzie jeszcze straszniej niż w oryginalne, uwierz mi. Ja na początku z domyślnymi ustawieniami nie ogarniałem wieży Xardasa i szukałem pochodni, dopóki nie odkryłem ustawień. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz