Wpis z mikrobloga

Mamy wpis na wyniki, mamy wpis na zgłaszanie incydentów. Może warto mieć wątek z wrażeniami po wyścigu? Dotychczas było to luzem wrzucane, o ile komuś w ogóle chciało się pisać. #acleague Ode mnie:

Myślałem, że w tym wyścigu nie pojadę. Po części dlatego, że tak nisko byłem w preq, które w większości upłynęły na zabawie z setupem. Treningi przebiegły prawie bez przeszkód. W kwalifikacjach ping non stop na czerwono. Restart routera, komputera... Nic... Po 20 minutach się uspokoiło i udało mi się wejść na kilka kółek w kwalifikacjach. Na tyle, aby ustawić się na trzecim czy czwartym miejscu od końca.

Wyścig: teraz wiem jak to jest kogoś dublować, a nie tylko być dublowanym. ;) Na starcie na pierwszym zakręcie w czołówce kilka osób się rozbiło, awansowałem z automatu kilka miejsc. Praktycznie cały czas było za kim gonić i przed kim uciekać. Ani chwili wytchnienia. Kilka miejsc straciłem na jednym spinie, kolejną pozycję oddałem myśląc, że ktoś mnie dubluje. Komuś z dublujących mnie zrobiło się ciepło gdy wpadłem w poślizg na kombinacji zakrętów 3/4, ale udało się uniknąć kraksy. W całym wyścigu ani jednego kontaktu. Ogólnie - dużo lepiej niż w całym poprzednim sezonie. Ostatnie kółka były trochę nerwowe, straciłem skupienie, dałem komuś się oddublować. Na mecie miejsce 11. To mówicie, że w Rookie punktowana jest pierwsza dziesiątka? :D

Dzięki za wyścig! Do zobaczenia w kolejnym.

Replay: https://mega.nz/#!poRmRSDa

Pierwszy zakrętu u Rookies:
Plupi - Mamy wpis na wyniki, mamy wpis na zgłaszanie incydentów. Może warto mieć wąte...
  • 12
@Plupi: Ej, całkiem spoko wygląda T1 u rookie ( ͡º ͜ʖ͡º)

Od siebie dam tyle: Pierwsza połowa wyścigu mocno wyczerpująca, cały czas walka w ścisku, z niektórych zakrętów przez presję wychodziło się bokiem, po 20 okrążeniach myślałem, że jedziemy już godzinę i miałem dość xD Potem się trochę przerzedziło, zjazd do pitów również pomógł złapać oddech i człowiek zaczął jechać jak robot mając pusto wokół siebie.
iso9001 - @Plupi: Ej, całkiem spoko wygląda T1 u rookie ( ͡º ͜ʖ͡º) 

Od siebie dam ...

źródło: comment_vgVuynrn83D4iqNRLAOwBm9Y5ef3sGei.jpg

Pobierz
@Plupi: Moje wrażenia:
Na picie zamiast zmienić opony zatankowałem 90 litrów, parę razy straciłem kontrolę, raz niechcący wyłączyłem TC i wpadłem w poślizg, potem co chwilę się ślizgałem głównie z powodu opon. Cel został osiągnięty - nie spowodować kraksy i nie ukończyć jako ostatni. Nie wiedziałem potem jeszcze do jakich poziomów ustawić TC i ABS by były domyślne takie jak na treningach.
@Plupi: To był mój pierwszy wyścig po kilku latach przerwy od simracingu "na poważnie" ale porównując zaangazowanie w przygotowania do wyścigu i ostateczny wynik jestem zadowolony. Auto nie jest najłatwiejsze w prowadzeniu i wiedziałem, że ciężko będzie mi dojechać, ale ostatecznie na chłodno do tego podszedłem i udało się w T1 zyskać kilka pozycji, niestety było kilka spinów i ostatecznie załapałem sie na karę drive thru, gdyby nie błędy to może