Wpis z mikrobloga

@niutati: Inna sprawa, że trzeba być nierozsądnym, żeby oddać laptopa z taką zawartością informatykowi. Stereotypy się nie biorą z nikąd i oni zazwyczaj wyglądają jak typowy wykopek, a typowy wykopek to widać co robi i jakie zachowania propsuje.
  • Odpowiedz
@Abaddon84: Człowiek chyba z natury jest ciekawski i chciałby podglądać. Takie sytuacje to szansa by ujść z tym bezkarnie. Jedynym hamulcem może być własne "ja", własne sumienie. A ono może niekoniecznie stawiać opór w sytuacji w której nikomu nie dzieje się krzywda (a jeżeli się dzieje to na mocno abstrakcyjnym poziomie i ta osoba często nawet nie będzie jej świadoma).
  • Odpowiedz
  • 0
@xmichaelx tu powiedzmy, że gość twierdzi, że materiały znalazł na pulpicie (czyżby). Ufam, że do takich rzeczy jak odzyskiwanie czyichś zdjęć się nie posuwaja
  • Odpowiedz
@Abaddon84: Dla mnie jeżeli ktoś kopiuje czyjeś prywatne zdjęcia to już nim gardzę, niezależnie czy się wysila odzyskuje dane czy kopiuje leżące na pulpicie pliki. Szczególnie jeżeli, ktoś mu zaufał i dał swojego laptopa.

Osobna kwestia, że ludzie koszmarnie nie dbają o swoją prywatność ( ͡° ʖ̯ ͡°) Ja za darmochę znajomym pomagam jeżeli chcą się zabezpieczyć, a nie ma zbyt wielu chętnych. Zazwyczaj się interesują
  • Odpowiedz
@Abaddon84: przeważnie jak się robi komuś komputer, a ta osoba nie jest rozgarnięta to robię kopię najważniejszych informacji bo później miałby wyrzuty, że znikły mu wszystkie dane, a chciał tylko format.
Druga strona medalu jest taka, że nie każdy ma na tyle sumienia żeby te zdjęcia zostały tylko na komputerze właściciela.
  • Odpowiedz
@Abaddon84: ja jak biorę czyjś sprzęt do naprawy do robię tylko to co jest wadliwe, jakoś nie jara mnie przeglądanie folderów, źle bym się z tym czuł, ale jak naprawiam sprzęt kumpla to historię przeglądarki obczajam obowiązkowo ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale i wtedy rzadko się zdarza żeby nie była usunięta, cwaniaki wiedzą czego się po mnie spodziewać.
  • Odpowiedz
  • 2
@xmichaelx
@Caishen
@TheSjz3

Cóż mogę powiedzieć, ciesze się ze nie każdy jest jak tamte s---------y (obecnie kolo 120 osób już zaplusowalo komentarz o backupie). Mimo to, jeśli komuś oddam kiedyś kompa do zrobienia to upewnie się na cztery strony, że nic nie zostawiłem.
  • Odpowiedz