@niutati: Inna sprawa, że trzeba być nierozsądnym, żeby oddać laptopa z taką zawartością informatykowi. Stereotypy się nie biorą z nikąd i oni zazwyczaj wyglądają jak typowy wykopek, a typowy wykopek to widać co robi i jakie zachowania propsuje.
@Abaddon84: Człowiek chyba z natury jest ciekawski i chciałby podglądać. Takie sytuacje to szansa by ujść z tym bezkarnie. Jedynym hamulcem może być własne "ja", własne sumienie. A ono może niekoniecznie stawiać opór w sytuacji w której nikomu nie dzieje się krzywda (a jeżeli się dzieje to na mocno abstrakcyjnym poziomie i ta osoba często nawet nie będzie jej świadoma).
@xmichaelx tu powiedzmy, że gość twierdzi, że materiały znalazł na pulpicie (czyżby). Ufam, że do takich rzeczy jak odzyskiwanie czyichś zdjęć się nie posuwaja
@Abaddon84: Dla mnie jeżeli ktoś kopiuje czyjeś prywatne zdjęcia to już nim gardzę, niezależnie czy się wysila odzyskuje dane czy kopiuje leżące na pulpicie pliki. Szczególnie jeżeli, ktoś mu zaufał i dał swojego laptopa.
Osobna kwestia, że ludzie koszmarnie nie dbają o swoją prywatność ( ͡°ʖ̯͡°) Ja za darmochę znajomym pomagam jeżeli chcą się zabezpieczyć, a nie ma zbyt wielu chętnych. Zazwyczaj się interesują
@Abaddon84: przeważnie jak się robi komuś komputer, a ta osoba nie jest rozgarnięta to robię kopię najważniejszych informacji bo później miałby wyrzuty, że znikły mu wszystkie dane, a chciał tylko format. Druga strona medalu jest taka, że nie każdy ma na tyle sumienia żeby te zdjęcia zostały tylko na komputerze właściciela.
@Abaddon84: ja jak biorę czyjś sprzęt do naprawy do robię tylko to co jest wadliwe, jakoś nie jara mnie przeglądanie folderów, źle bym się z tym czuł, ale jak naprawiam sprzęt kumpla to historię przeglądarki obczajam obowiązkowo ( ͡°͜ʖ͡°) ale i wtedy rzadko się zdarza żeby nie była usunięta, cwaniaki wiedzą czego się po mnie spodziewać.
Cóż mogę powiedzieć, ciesze się ze nie każdy jest jak tamte s---------y (obecnie kolo 120 osób już zaplusowalo komentarz o backupie). Mimo to, jeśli komuś oddam kiedyś kompa do zrobienia to upewnie się na cztery strony, że nic nie zostawiłem.
@Abaddon84: a backup to podstawa bo to takie przykazanie informatyków. Ludzie dzielą się na dwie grupy - ci którzy robią backup - i ci którzy będą robić backup.
a) jesteś różowym i masz swoje nagie foty
b) jesteś niebieskim i masz foty swojej różowej
Komentarz usunięty przez autora
Co
Osobna kwestia, że ludzie koszmarnie nie dbają o swoją prywatność ( ͡° ʖ̯ ͡°) Ja za darmochę znajomym pomagam jeżeli chcą się zabezpieczyć, a nie ma zbyt wielu chętnych. Zazwyczaj się interesują
Druga strona medalu jest taka, że nie każdy ma na tyle sumienia żeby te zdjęcia zostały tylko na komputerze właściciela.
Komentarz usunięty przez autora
@Caishen
@TheSjz3
Cóż mogę powiedzieć, ciesze się ze nie każdy jest jak tamte s---------y (obecnie kolo 120 osób już zaplusowalo komentarz o backupie). Mimo to, jeśli komuś oddam kiedyś kompa do zrobienia to upewnie się na cztery strony, że nic nie zostawiłem.
Ludzie dzielą się na dwie grupy
- ci którzy robią backup
- i ci którzy będą robić backup.