Wpis z mikrobloga

@b0rn2frag: chcę po prostu dobrą czy też bardzo dobrą pastę bo wkrótce powinienem wymienić ;) mam pierwszej generacji 4770K a one są baaaardzo ciepłe nawet z 20 cm coolerem ;-)
  • Odpowiedz
@support ja mam u siebie Arctic Cooling mx2 ale tym się nie sugeruj. Tak naprawdę kazda pasta "rozpoznawalnej" firmy będzie dużo lepsza od badziewia które dają producenci coolerow. Jasne, trzeba sprawdzić czy zawiera jakieś tam cząstki srebra(?) czy coś takiego, ale moim zdaniem doplacanie xx zł żeby mieć 1-1,5 stopnia mniej i 20 procent dłuższy czas przydatności się trochę nie opłaca
  • Odpowiedz
@support: poszukaj jeszcze innych testów - skuteczność zależy nie tylko od przewodności ale i zdolności wypełniania mikronierówności i rozsmarowania się pod naciskiem, więc różne portale, testując na różnych chłodzeniach i procach mają trochę inne wyniki
  • Odpowiedz
@support: Ceramique była bardzo gęsta i często zostawała w miejscu (przyklejała się do palca czy łopatki), trzeba było się przyłożyć do rozsmarowania ot co :P
Są też pasy miedziane, srebrne czy z diamentami - w co nie wierzę ( ͡° ͜ʖ ͡°)- i je jeszcze gorzej zaaplikować, poza tym trzeba uważać, żeby zwarcia nie zrobić wtedy.

Te co wymieniłem to "silikony"
  • Odpowiedz
  • 1
@support ostatnio kupiłem silentumpc pactum-pt2 za śmieszna cenę i jest znacznie lepsza od pierwszej wersji. Także opłaca sie wziąć - możesz też jakieś lepsze typu Arctic cooling kupić, choć nie wiem czy opłaca się dopłacać bo nie ma jeszcze żadnych testów z użyciem pactuma nowego.
  • Odpowiedz
@support: No dobra cena, jeszcze jakby odebrać osobiście, bez wysyłki - nic tylko brać.

Nie ma się co rozwodzić, wszystkie jakie Ci tutaj polecano spełnią swoją rolę, bierz tańszą w stosunku do ilości. Różnice będą pewnie rzędu 1-5 stopni, a może mniejsze.
  • Odpowiedz