Wpis z mikrobloga

@pseudoanon: ściągnij demo FL. Jak się nie zniechęcisz to sam program nie jest mega drogi. A jak tylko do prywatnej zabawy w celach edukacji to nikt się nie obrazi za zapodanie witaminy.
  • Odpowiedz
@qnebra: oglądałem sobie poradniki z FL Studio, program wydaje się dość skomplikowany. A ten LMMS wygląda prościej, też muszę sprawdzić. Najbardziej interesuje mnie tworzenie od podstaw, ale dodawanie pociętych sampli też by się przydało.
  • Odpowiedz
@pseudoanon: Z założenia Steinberg Sequel ma być pomostem pomiędzy takimi eJayami, a bardziej profesjonalnymi aplikacjami, czym też Steinberg się zajmuje. Początkujący w temacie znajdą tam dużą bazę gotowych pętli i sampli, ale także wirtualnych instrumentów z których można składać własne melodie, jest też dużo efektów, możliwość nagrywania własnych ścieżek audio, obsługa wtyczek VST itd.

Innym dosyć specyficznym programem tego typu jest Propellerhead Reason, głównie z tego względu, że przez zamkniętą
  • Odpowiedz
@pseudoanon: ja tam zawsze polecam Reaper od Cockos. Program darmowy nie jest, licencja na domowe uzywanie jest chyba jedna z tanszych dla DAW. Jednak jesli nei zdecydujemy sie kupic licencji, programu mozna uzywac bez ograniczen przez nieograniczony czas. Zadnych crackow itd. Jedynym mankamentem jest to ze przy uruchomieniu pojawia sie 5 sekundowy komunikat o mozliwosci zakupu licencji.
  • Odpowiedz