Jak zrobić skrót do gry dosowej daggerfall? Przez dosboxa uruchamiam ok i działa tylko jak zrobić skrót do niego bezpośredni abym nie musiał za każdym razem wpisywać komend? Oglądałem dwa filmiki i przeczytałem ale pojawiają się błędy że to a to tamto.
@anony: Nie używam od dawna, ale dosbox z tego co pamiętam pozwalał na określenie w konfigu komend, które mają być wykonane po uruchomieniu. (link) Wypisz tam to, co robisz, by odpalić daggerfalla.
Jeżeli potrzebujesz dosboxa do innych rzeczy, to możesz utworzyć kilka configów i uruchamiając dosboxa używać flagi -conf <ścieżka> (link). W tym wypadku możesz dla wygody potworzyć kilka skrótów, każdy z inną wartością -conf.
Widzę, że na X, afera zaczyna powoli przebijać się na cała europę. A na nagłówkach twarz Tuska i klub swingersów. Niedługo będzie się musiał tłumaczyć, nie tylko w Polsce.
Jak zrobić skrót do gry dosowej daggerfall? Przez dosboxa uruchamiam ok i działa tylko jak zrobić skrót do niego bezpośredni abym nie musiał za każdym razem wpisywać komend? Oglądałem dwa filmiki i przeczytałem ale pojawiają się błędy że to a to tamto.
Jeżeli potrzebujesz dosboxa do innych rzeczy, to możesz utworzyć kilka configów i uruchamiając dosboxa używać flagi
-conf <ścieżka>(link). W tym wypadku możesz dla wygody potworzyć kilka skrótów, każdy z inną wartością-conf.