Wpis z mikrobloga

#hlaezvojakiem

Skończone! :)

Okazało się, że jednak nie trzeba tyle akcji do końcowej fazy głównego tematu więc wyrobiłem się do wieczora. Do wcześniej wspomnianych doszło jeszcze 2-3 + outro. Jestem bardzo dumny z tego co zrobiłem mimo, że nie jest to idealne. Niestety nie wszystko potrafiłem dopiąć tak by mi się to podobało(wtedy byłbym królem w tym temacie rzecz jasna) ale i tak nie umiem doczekać się efektu renderowania.

Wszystko to ma przeszło 2 minuty z wstępem, głównym tematem i zakończeniem. Razem jest 8-9 akcji różnego typu. Produkcję zaliczam jako typowe fragmovie - przeciwieństwo fragshow.

Tak jak wcześniej wspominałem jest to produkcja w ramach podziękowań dla pewnej firmy. Wszystko to na dniach się wyjaśni.

Nie mam weny by dalej coś pisać, zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. Czas do końca renderowania to 1 godzina i 30 minut więc włączam Grę o tron i cierpliwie czekam. Renderuję do 60fps bo próbki bardzo ładnie przy tym pływały. Rozdzielczość to 1280x720. Planowany rozmiar to 400-500MB.

Ogólnie cały projekt zajął mi przeszło tydzień - myślę, że to dobry czas patrząc na poprzednie produkcje.

Trzymajcie kciuki by po renderowaniu nie trzeba było poprawiać! :)

#cs #cs16
  • 4
@Janodemon: produkcje z CS'a dzielą się można powiedzieć na dwa - fragshowy gdzie edytuje się dość czysto tak by można było obejrzeć fragi i druga czyli fragmovie - materiał postawiony na edycję, która ma przyciągnąć oko. Fragi tak naprawdę są drugorzędną sprawą. Ja najbardziej lubię robić to drugie bo mi to lepiej wychodzi. W Polsce niestety większa część osób woli fragshowy.

Pokażę, pokażę... właśnie się wrzuca ale właśnie coś zamuliło i