Aktywne Wpisy

Sakad +72
#demografia #zwiazki #rodzicielstwo #spoleczenstwo
Na wykopie regularnie pojawia się ostatnio temat dzietności.
Zamiast pisania kolejnego komentarza do tematu, postanowiłam zrobić zbiorczy wpis, kompilację moich wpisów z perspektywy rodzica.
No więc jaki jest mój punkt widzenia?
Na wykopie regularnie pojawia się ostatnio temat dzietności.
Zamiast pisania kolejnego komentarza do tematu, postanowiłam zrobić zbiorczy wpis, kompilację moich wpisów z perspektywy rodzica.
No więc jaki jest mój punkt widzenia?

ciemny_bezmiar +17
Ja jednego naprawdę nie rozumiem u ludzi. U mnie w pracy na przykład ciągle narzekają, że są wykorzystywani, zbytnio obłożeni pracą, zmuszani do darmowych nadgodzin. Czasami ktoś mówi na głos coś w stylu „życie jest ciężkie”, albo do młodego, że "będzie już tylko gorzej hehe". Mimo to każdy z nich ma dzieci. I ja się zastanawiam, bo skoro dobrze wiedzą, jak jest źle to po co zmuszają innych do przechodzenia przez to

Komentarz usunięty przez autora
@cwany_lis: warto, ale audiobook to coś niesamowitego, superprodukcja, masa aktorów, swietna gra, klimatyczny lektor niczym starzec opowiadający historie przy kominku, niesamowita oprawa dźwiękowa i muzyczna...
polecam audiobooka, można odnieść wrażenie, że książka o niczym, ale cały czas coś się dzieje, opisy bitew to majstersztyk
Sapkowski swietnie ukazał też okrucieństwo tamtych dziejów i polityczne intrygi...
opisy miast, Wrocław, Praga, tętniące życiem, malownicze krajobrazy, magia...
więc dla mnie gęsia skórka podczas czytania była powszednia jak kasza ze skwarkami :D
a z tym obrazem Matki Boskiej dwukrotnie ranionej... XDD
najlepsze, że dokładnie wiem, którędy bohaterowie chodzili po Wrocławiu, oczami wyobraźni widzę pomurnika na dachu katedry...
genialna historia, genialnie wpleciona w wir wydarzeń historycznych
a najbardziej jarałem się łaciną! :D aż musiałem sobie zapamiętać parę zdań i
niby nic, a mocna ukryta aluzja, ponadczasowa
Komentarz usunięty przez autora