Wpis z mikrobloga

• 631
Nie ma to jak w takie święto państwowe jak i kościelne iść na pierwszą poranną mszę w małej podgórskiej miejscowości. Ludzie aż wylewają się na zewnątrz, do komuni idzie 99% osób.
A jak na końcu poszło "Boże coś Polskę" to wszyscy stojąc wykrzyczeli wszystkie zwrotki, no głośniej było niż na koncercie :)

To tu bije serce Polski, a nie na jakiejś północy.
#kosciol #katolicyzm #gory #oswiadczenie #polska
  • 80
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Precypitat: O matko. Tak to jest właśnie na wykopie. Człowiek dyskutuje, dyskutuje, a później zdaje sobie sprawę z jakim idiotą przyszło mu rozmawiać i mu żal straconych minut.
Życzę miłego dnia, wesołych świąt i więcej siły w codziennej walce przy przestrzeganiu zasad, które samemu z własnej woli się przyjęło.
  • Odpowiedz
@Parte

600 lat wielokulturowości i wolności wyznaniowej wśród Polaków

70 lat narzucania ideologii i zduszenia religii innych niż katolicka

w końcu odzyskaj pełnie wolności

nadal obrażaj innych że nie są rzeczywiście polscy jeśli nie wierzą w tą konkretną religię XD
  • Odpowiedz
@NonOmnisMoriar nikt nie mówi ze to religia świętych. Tylko takich co ciągle wracają. Ale ja tu nie będę teraz otwierał dyskusji i bronił każdego zarzutu który wszyscy na wykopie mają do KK. Po prostu w-----a mnie gruby memowy freethinker z jego nieomylnymi sądami.
  • Odpowiedz
@Parte: Ładne śpiewanie pieśni patriotycznej i masowy udział w religijnym obrzędzie to tylko puste gesty, które nic nie kosztują. Chciałbym zobaczyć jak bije tam to "serce Polski" gdy przychodzi do spraw płacenia podatków, dbania o dobro publiczne, udziału w wyborach, czy przestrzegania prawa.
  • Odpowiedz
@cwiercwieku: Jesteś telepatą, że wiesz, co ludzie idący do komunii myślą?
Wy gimboateiści jesteście tak spektakularnie żałośni, siedzicie na tych religijnych tagach jak te hieny, czekając tylko na jakąś okazję by się do czegoś dopieprzyć, i popisać swoim s-----------m umysłowym.
  • Odpowiedz
@Precypitat: A to ateista nie ma wlasnych odgornych zasad lub nie moze wyznawac zasad danej spolecznosci bez deus, sacrum itd.?

Zawsze dziwie sie ze duza czesc katolikow mysli ze agnostycy lub ateisci nie maja wlasnej moralnosci i tylko wierzacy ma wlasciwe zasady moralnosci. Ja nie wierze w zadnego stworce lub Boga, ale mam podobne zasady jak wiekszosc religii. Nie rob innemu nic zlego co bys sam nie chcial doswiadczyc. Trzeba
  • Odpowiedz