Wpis z mikrobloga

Mircy #android #telefony #chinskietelefony - pomożecie ?

Sprawiłem sobie telefon Blackview BV5000 (http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_237292.html) - tak wiem, jestem hardkorem...plan zakładał zakup jakiegoś Xiaomi, ale 5.5 cala to dla mnie za dużo a potrzebuję jednocześnie dwóch kart SIM , karty SD i mocnej baterii- przez co ich ostatnie wypusty odpadły w selekcji.

Telefon nie sprawia żadnych problemów poza jednym - bluetooth. Kiedy używam transmitera FM (August CR225 w moim przypadku) do słuchania muzyki w samochodzie - wszystko działa jak należy. Kiedy ktoś do mnie dzwoni słyszę sygnał dzwonka ale po odebraniu połączenia - cisza, chociaż rozmówca mnie słyszy. To samo działa w drugą stronę - dzwonię do kogoś, słyszę sygnał oczekiwania na połączenie i rozmówca po odebraniu słyszy mnie, ja nie słyszę rozmówcy.

Kiedy zakończę połączenie i telefon wróci automatycznie do odtwarzania muzyki - wszystko gra. Ten sam transmiter z Xiaomi Redmi 2 nie sprawiał problemów.

Na telefonie zainstalowany ostatni build Androida 5.1

Macie jakieś pomysły co z tym można zrobić ?
  • 7
@Wujek_Fester: Może chińczyki spierdzieliły. W wielu fonach (ale nie we wszystkich) używa się anteny na słuchawkach (wtedy rozmowy idą na słuchawki). Może chińczyk zrąbał i dźwięk masz na antenie XD