Wpis z mikrobloga

@Smartek wg mnie tak:-) obecne programy /strony typu YT są pisane inaczej niż kiedyś i starsze procki sobie zwyczajnie z tym nie radzą. Sam wcześniej miałem Athlona :-) chyba nawet tego samego
  • Odpowiedz
  • 0
@rybak17: aż tak to mi sie nie opłaca - wolałbym juz kupic malinke, chciałem tanim kosztem zmodernizować staruszka. Tnie tylko czasami, nawet na netflix. I moze tez przez ambilight...
  • Odpowiedz
@rybak17: WAT? do filmów w FHD radzisz OP'owi kupić i5 ?

@Smartek
1) Sprawdź w Biosie czy nie możesz sobie odblokować dodatkowego rdzenia/dwóch, jeśli tak to przetestuj stabilność i powinno wszystko śmigać bezkosztowo(jednak możliwe jest że Twoja płyta główna tego nie obsługuje, albo procesor nie jest odblokowywalny nie siedzę aż tak w amd i nie pamiętam z którymi można to zrobić)
2)Jak 1 się nie uda to sprawdź jakie
  • Odpowiedz
  • 0
@cfaniaczeQ: tak czy owak planuję 2gb ddr2 dokupić (taka sama kość goodram jak juz mam kosztuje 80 zł). Procesor to cięższy temat, bo ceny nie sa juz tak sympatyczne. Bede w domu to pobawię sie biosem. Btw - twój geforce śmiga :) dziękuje raz jeszcze!
  • Odpowiedz
@cfaniaczeQ: Kupi taką płytę z prockiem za 500zł i będzie miał normalnie działającego kompa na kilka lat.
Wystarczy dokupić odpowiednią ilość ramu i ssd i będzie miał rakiete do internetu.

@Smartek: Nie napisałeś ile chcesz wydać
  • Odpowiedz
@Smartek: upewnij sie jeszcze czy Twoja plyta obsluzy 4GB bo ja ojcu chcialem dokupic ramu ostatnio(tez do 4) i jak wsadzilem druga gosc 2GB to bios widzial tylko 2,69 - wiec moze lepiej 1GB dokupic zeby nie wyrzucac kasy w bloto
  • Odpowiedz
@Smartek: Kiedyś w Apple TV 1 gdzie był jakiś słaby procek intela i 256MB RAM maiłem wsadzony zamiast wlan sprzętowy dekoder wideo. Filmy 1080p śmigały na tym bez zalęknięcia na Kodi.

Broadcom BCM70015
  • Odpowiedz
@Smartek: nie znam sie na AMD wiec sie nie wypowiem w tej kwestii. jak juz pisalem upewnij sie ze mobo Ci obsluzy 4GB jak jest stara to moze miec problem. komp ktorego oddalem ojcu ma 8lat i plyta blokuje ram, szkoda zebys zatopil troche pieniedzy (ile by to nie bylo) na marne
  • Odpowiedz