Wpis z mikrobloga

@valdo: Ćwierć wieku.
@Shanny: Jak mniej-więcej wyczuć ten moment? W sumie zastanawiałem się, czy nie deklarować tego na starcie, aby już z miejsca zaoszczędzić czasu dziewczynom myślącym o założeniu rodziny. Z drugiej strony, takie plany często się zmieniają.
@AdamZz: Takie wyznanie może zniechęcić dziewczynę do Ciebie. Nawet nie ze względu na treść, ale na to, że chcesz kategorycznie takie rzeczy mówić, kiedy właściwie nie wiadomo jeszcze, co między wami będzie. Chyba najłatwiej wyczuć tak na chłopski rozum. Jak już się zaczynacie zbliżać fizycznie, pojawiają się pewne zapewnienia i wyznania, to warto powiedzieć.
@AdamZz: No to nie śpiesz się z deklaracjami tego typu, bo jeszcze Ci się może zmienić podejście 10 razy. Jak byłem w Twoim wieku myślałem podobnie, teraz mam datę ślubu wyznaczoną i przygotowania w trakcie.
@AdamZz: Czy randkowanie i początkowy etap związku nie jest od tego żeby dużo rozmawiać z drugą osobą, poznać czy ma się podobne wartości itd? Chyba lepiej żeby wszelkie nieścisłości wyszły jak najwcześniej, a nie, że potem się czyta na mirko jak ktoś po 5 latach od zaręczyn się dowiedział, że kobieta z którą jest w ogóle nie pasuje, a łączył ich w sumie tylko seks.

Na twoim miejscu po prostu bym