Aktywne Wpisy

mirko_anonim +31
✨️ Życie po studiach na politechnice - ciężka prawda Ⓘ
5 lat totalnie ciężkich studiów na politechnice, nieprzespane noce (do dzisiaj mam koszmary z niektórych egzaminów). Po tym wszystkim orientujesz sie, że rynek pracy w dziedzinie budowy maszyn praktycznie nie istnieje z ciebie max co może zostać - jeśli nie jesteś wybitnym - to klepacz projektów jakichś wózków magazynowych za 6k/msc. Zaciskasz zęby, wykopki miały racje, robisz kursy IT, dostajesz w końcu pierwsze
5 lat totalnie ciężkich studiów na politechnice, nieprzespane noce (do dzisiaj mam koszmary z niektórych egzaminów). Po tym wszystkim orientujesz sie, że rynek pracy w dziedzinie budowy maszyn praktycznie nie istnieje z ciebie max co może zostać - jeśli nie jesteś wybitnym - to klepacz projektów jakichś wózków magazynowych za 6k/msc. Zaciskasz zęby, wykopki miały racje, robisz kursy IT, dostajesz w końcu pierwsze
źródło: gf-Be7d-pJjx-Kmgw_ksiazulo-994x828
Pobierz
Wyjaśni mi ktoś jak nieogarowi.
1.
Ludzie biorą jakieś nowe gls w leasing, a potem na grupach na fb próbują to opchnąć z odstępnym prawie równowartości auta nowego.
2. Ktoś napisał komentarz że to się robi w celu
1.
Ludzie biorą jakieś nowe gls w leasing, a potem na grupach na fb próbują to opchnąć z odstępnym prawie równowartości auta nowego.
2. Ktoś napisał komentarz że to się robi w celu

Obczajcie: dwa telefony. To samo zjawisko. Połączenia danych komórkowych <50kB. Albo losowo, albo seriami co 13-14 minut, jak w zegarku, przez kilka godzin. Dane komórkowe WYŁĄCZONE na 100%. (Domyślcie się, jakie rachunki przyszły za roaming w pieprzonej Japonii.)
#samsung #android #gsm #roaming #podroze #smartfon #orange #japonia
@sinuspi: Może połączenia SUPL czyli przyspieszanie określania geolokalizacji?
http://forum.android.com.pl/topic/232047-transmisja-danych-pakietowych-pomimo-jej-wylaczenia-w-telefonie/
http://forum.android.com.pl/topic/231890-x5-pro-wlacza-przesyl-danych-pomimo-ich-wylaczenia/
W telefonach Sony to się dzieje na poziomie basebandu Qualcomma poza Androidem, który poza skonfigurowaniem w basebandzie APN SUPL nic nie robi, przez co "użycie danych" w ustawieniach Androida jest zerowe.
@sinuspi: Usługi Google Play co chwilę żądają od Androida pozycji GPS, Android przekazuje każde takie żądanie do basebandu i odbiera od niego współrzędne. Z jakich źródeł pochodzą te współrzędne, wie tylko producent, często jest to jakaś kombinacja wyników GPS + SUPL ("AGPS") + GLONASS + Beidou.
@sinuspi: Jeżeli problemem jest to o czym napisałem, nie dzieje się to w Androidzie, tylko w oprogramowaniu między Androidem a sprzętem, przez co różne modele zachowują się różnie. Niektóre używają połączenia internetowego tylko wtedy, gdy coś innego już włączyło to połączenie.
Telefony z tym problemem nie przestrzegają nawet całkowitego wyłączenia transmisji danych, więc będąc w Polsce
@sinuspi: W telefonach Samsunga nie widziałem jeszcze czegoś takiego, dotyczy to głównie Sony, ale nie tylko. Galaxy S5 i S3 na pewno nie otwierają żadnych połączeń przy wyłączonej w ustawieniach transmisji danych. Telefony Samsunga nawet często blokują więcej niż trzeba (MMS, VoLTE).
@sinuspi: Nie. Są oparte na Snapdragonie 410, w którym moduł GPS może sam się łączyć z internetem lub nie, w zależności od tego jak oprogramowanie go skonfiguruje.
No i nie można wykluczyć dziwnych błędów w systemie zagranicznego operatora, a takie się zdarzają, np. amerykański AT&T potraktował długie połączenie zaczęte w kraju, ale skończone za granicą jak w całości roamingowe i naliczył ogromną opłatę,