Wpis z mikrobloga

@MichalQ20: bez sensu, a specjalnie laczylem konto pp z dolarowym a nie zlotowkowym zeby nie było cyrków. Czyli najlepszy sposób wykorzystania tych pieniędzy to robienie zakupów w dolarach czy złotówkach...? Żeby nie tracić niepotrzebnie
  • Odpowiedz
@Lewic: jak masz USD to płać w jakimś sklepie USD ale nie wypłacaj tych pieniędzy bo to tylko stracisz. Można przez PP przewalutować kasę ale kurs jest tak niekorzystny że najlepiej coś kupić niż wypłacić
  • Odpowiedz
@MichalQ20: przeliczylem dolary na złotówki w google, wyszło trochę więcej niż pokazuje PP ale tragedii nie ma. Jednak skoro jest usd->PLN i potem jeszcze pln->USD to lipa. Chyba ze przy przelaniu kasy na konto w zlotowkach przewalutuje tylko PP a nie mój bank?
  • Odpowiedz
@Lewic: wypłatę z PayPala można wykonać tylko w PLN więc jak masz USD to PayPal robi z USD PLN idzie do twojego banku i twój bank robi z PLN USD. Można przewalutować tu https://www.paypal.com/pl/cgi-bin/webscr?cmd=_profile-currencies jeszcze ale jak mówiłem kurs jest niekorzystny. I nie patrz na google a na kantory internetowe. Wszystkie kursy masz na cebula.online

3.80 za jednego dolara dostaniesz gdzie w kantorze co najmniej 10 gr więcej.
  • Odpowiedz
@MichalQ20: ok rozumiem, ale jak już pp zrobi z usd PLN to mój bank nie musi robić z PLN USD bo właśnie dostał złotówki. Jeśli jednak musi to hajs zostawiam na zakupu za granica
  • Odpowiedz
@MichalQ20: w takim razie będę w plecy nie tak wiele, ale może tak jak mówisz lepiej kupować cos w dolarach anizeli później w razie czego bawić się w kantory online PLN ->USD. Dzięki
  • Odpowiedz