Aktywne Wpisy
Próbuje zrozumieć tą mode na #wakacje dwa razy do roku #pracbaza i zastanawiam się jak wy to ogarniacie
Załóżmy taki najpopularniejszy przypadek UoP 21 dni urlopu w roku
5dni na jedne i 5 dni na drugie
I teraz zostaje 11dni wolnego z urzędu które musi wystarczyć do rozdysponowania na dni takie jak
-jakieś lekkie zatrucie/złe samopoczucie
- pomóc starszym rodzicom
- dziecko chore/do lekarza
-remonty
-pogrzeby znajomych, rodziny dalszej
-urodziny, albo jakaś
Załóżmy taki najpopularniejszy przypadek UoP 21 dni urlopu w roku
5dni na jedne i 5 dni na drugie
I teraz zostaje 11dni wolnego z urzędu które musi wystarczyć do rozdysponowania na dni takie jak
-jakieś lekkie zatrucie/złe samopoczucie
- pomóc starszym rodzicom
- dziecko chore/do lekarza
-remonty
-pogrzeby znajomych, rodziny dalszej
-urodziny, albo jakaś

Fortyk +154

2. Wierz że jakieś 2000 lat temu na ziemię Twój Bóg zesłał swego syna.
3. Syna-ciapaka.
Obraz: artystyczna wizja Jezusa (najbardziej prawdopodobny look) zestawiona z wyobrażeniami europejskimi.
#bekazprawakow #heheszki #bekazkatoli
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez moderatora
Nie, żydzi mają prawie tę samą religię, co my.
Wrzucasz definicję stereotypu, szanuję Cię mireczku
"żydem, to samo ścierwo nie? (✌ ゚ ∀ ゚)☞"
Zgłoszone za szerzenie nienawiści.
widzę że Cię trzeba nakierowywać w opór, bo szukasz ujścia przed oczywistym jak mysz zagoniona w kąt
@KawaJimmiego: Żeś dowalił.
Spójrz sobie na rządzących i ich politykę określ według swojego mądrego podziału. Oczywiste jest że na dwie frakcje się tego nie da podzielić i nawet mnie nie próbuj przekonać - ja leję się z TYCH ludzi którzy TEGO faktu nie rozumieją (m. in. przez powyższy
https://www.sciencedaily.com/releases/2010/09/100914143430.htm
PS. Wielce doceniam też bordo w 7 miesięcy i spamowanie na nocnej :D
Tak, piję m. in. do tych katolików, którzy są rasistami, którzy nie biorą do serca słów aktualnego papieża etc. - oczywistym jest, że tag #bekazkatoli nie jest stosowany do inteligentniejszej części katolików, tak samo jak #bekazrozowychpaskow nie jest stosowany do lasek które zachowują się w porządku. To też muszę Ci tłumaczyć? Weź już idź:)
@K_Wittchen: Stereotypy mają to do siebie, że są jedynie stereotypami.
Poza tym cały ten wpis i Twoje pozostałe komentarze do niego są oparte na stereotypie prawaka, katolika, Polaka, czy czego tam.
U mnie w dawnej wiosce przyjmował dentysta murzyn. Każdy mówił że murzyn, ale wszyscy do
@Wykopaliskasz: oczywiście wiesz że Jezus w islamie jest jednym z najważniejszych proroków, prawda? Podobnie uznają istnienie Mojrzesza i kilku innych postaci jako ważnych proroków. Jednocześnie zdajesz sobie sprawę że żydów i chrześcijan łączy stary testament, co do którego nawet dziś wykopki się pluły że stary testament, to taka bajeczka, którą zniósł Jezus (to było w nitce o ciekawych smaczkach w księdze kapłańskiej,
Z tym starym testamentem, to nie jest tak, że wierzy się w niego dosłownie. Przecież nikt nie wierzy (no dobra, może ktoś się znajdzie), że świat został stworzony w sześć dni, a kobieta ulepiona z męskiego żebra. To wszystko są jedynie symbole, metafory i tak
@Wykopaliskasz: Nooo, pewnie że nie. A to co tam w Irlandii odwalali to wielkie kłamstwo. mhm... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@duncanidaho2: Nie wiem co odwalili. Ale widzę, że podajesz jakiś jeden przypadek, który o niczym nie mówi. Jedynie o tym jednym przypadku. Chrześcijaństwo jest obecnie bezpieczną religią. Twierdzisz inaczej?
@Wykopaliskasz: https://pl.wikipedia.org/wiki/Konflikt_w_Irlandii_P%C3%B3%C5%82nocnej
@Wykopaliskasz: Podaje jeden z bardziej jaskrawych przypadków, mający miejsce w krajach cywilizowanych. Nie podałem takiego przypadku jak ludobójstwo w Rwandzie, bo uznałem że mógłbyś odrzucić ten przykład ze względu na miejsce akcji oraz fakt że konflikt miał podłoże etniczne a nie religijne. Niemniej jednak, jeśli mówimy że określona grupa religia jest bezpieczniejsza
A co do Irlandii i innych, to tak jak piszesz, konflikt etniczno-polityczny, a nie religijny.