Wpis z mikrobloga

@K_Wittchen: Akurat istnieje mnóstwo portretów ówcześnie żyjących tam wtedy ludzi, Jezus również objawiał się ludziom. No ale mamy obraz Czarnej Madonny ( ͡º ͜ʖ͡º) No i co, Jezus umarł za każdego. Rasizm =/= prawak, kto to w ogóle wymyślił?
@K_Wittchen: Ale co ta lista tak w ogóle wyjaśnia? To, że Jezus był złodziejem, czy innym terrorystą? Ciapaci nie są lubiani nie przez to, że mają ciemną karnację, tylko przez to, że duża ich ilość psuje reputację wszystkim pozostałym.

żydem, to samo ścierwo nie? ( )

Nie, żydzi mają prawie tę samą religię, co my.
@K_Wittchen: wg tego to ciapak to bardziej mieszkaniec Indii niż bliskiego wschodu. Poza tym jeśli już #!$%@? się do chrześcijan to rozważ to: Chrześcijanie mają problem z muzułmanami, bo oni zabijają obecnie chrześcijan na bliskim wschodzie i robią ataki terrorystyczne w UE. Idąc tym tokiem rozumowania: nienawidź muzułmanów, Jezus był żydem. No chyba, że chodziło ci o to że katolik = rasista. Przecież na ŚDM czarnych i ciapatych nie wpuszczali.
@K_Wittchen: Lewicowość może się objawiać w 2 płaszczyznach: obyczajowej i gospodarczej. No i obyczajowo mamy wtedy liberalizm, czyli "róbta co chceta", a gospodarczo silny interwencjonizm państwowy. Tak więc jest to uzasadnione. Liberalizm ekonomiczny to jest natomiast minimalizm państwowy + "róbta co chceta" i obyczajowe: zachowujta się, byle jak, ale się zachowujta. Co do migracji ludów, to libertarianie pozwalają przybyć do siebie każdemu, no może minimalny filtr na osoby niebezpieczne, żadnych pozwoleń
@K_Wittchen: Stereotypy nie biorą się z niczego. Życie z uzasadnionymi stereotypami chroni przed "rozczarowaniami". Ja na przykład nigdy nie miałem nic do cyganów dopóki nie pracowałem w branży usługowej. Każdy cygan, który przyszedł do baru, albo oszustwem próbował wyłudzić jakiś towar, albo kradł (głównie cyganki przy rozmienianiu pieniędzy, mają swoje sposoby). I w tym przypadku to nie jest żaden stereotyp. Sprawdzone osobiście podczas dwuletniej pracy. Jeśli byłbyś takim dobrym człowiekiem, nieulegającym
@bodzi_dzwunik: (1.2) pogard. osoba ciemnoskóra[2]

widzę że Cię trzeba nakierowywać w opór, bo szukasz ujścia przed oczywistym jak mysz zagoniona w kąt

@KawaJimmiego: Żeś dowalił.

Spójrz sobie na rządzących i ich politykę określ według swojego mądrego podziału. Oczywiste jest że na dwie frakcje się tego nie da podzielić i nawet mnie nie próbuj przekonać - ja leję się z TYCH ludzi którzy TEGO faktu nie rozumieją (m. in. przez powyższy
@bodzi_dzwunik: to po co się naprodukowałeś tymi 4-ema linijkami? Jednak tylko udajesz?:)

Tak, piję m. in. do tych katolików, którzy są rasistami, którzy nie biorą do serca słów aktualnego papieża etc. - oczywistym jest, że tag #bekazkatoli nie jest stosowany do inteligentniejszej części katolików, tak samo jak #bekazrozowychpaskow nie jest stosowany do lasek które zachowują się w porządku. To też muszę Ci tłumaczyć? Weź już idź:)
Jakoś #!$%@? jeżdżę po krajach północnej Afryki i Bliskiego Wschodu i stereotypy mi się nie potwierdzają, wytłumaczysz to ze swojego zagajnika pod Białymstokiem?

@K_Wittchen: Stereotypy mają to do siebie, że są jedynie stereotypami.

Poza tym cały ten wpis i Twoje pozostałe komentarze do niego są oparte na stereotypie prawaka, katolika, Polaka, czy czego tam.
@hininja: miej sobie to małe zwycięstwo, może dostanę "karę" o którą tak postulujesz (ile to tam będzie? Kilka dni?), słońce jeszcze nie zaszło ale wpisz sobie do dzienniczka, że wielki miałeś dziś dzień. Naprawdę winszuję, bordko :)
@K_Wittchen: No kurde, jak ktoś pisze na wykopie ciapak to chodzi mu o muzułmanina, tak jakoś się utarło. Dlatego moje przepychanki słowne co do muzułmanów, ale skoro piłeś tylko do koloru skóry to też się do tego odniosłem. I uważam, że bardzo mało katolików to rasiści. Być może mają jakieś uprzedzenia czy coś, ale bez przesady.
U mnie w dawnej wiosce przyjmował dentysta murzyn. Każdy mówił że murzyn, ale wszyscy do
Nie, żydzi mają prawie tę samą religię, co my.

@Wykopaliskasz: oczywiście wiesz że Jezus w islamie jest jednym z najważniejszych proroków, prawda? Podobnie uznają istnienie Mojrzesza i kilku innych postaci jako ważnych proroków. Jednocześnie zdajesz sobie sprawę że żydów i chrześcijan łączy stary testament, co do którego nawet dziś wykopki się pluły że stary testament, to taka bajeczka, którą zniósł Jezus (to było w nitce o ciekawych smaczkach w księdze kapłańskiej,
@duncanidaho2: Z tego co się orientuję, to żydzi i chrześcijanie nie wysadzają się w imię religii. Obecnie islam jest religią niebezpieczną. To jest dla mnie istotne.

Z tym starym testamentem, to nie jest tak, że wierzy się w niego dosłownie. Przecież nikt nie wierzy (no dobra, może ktoś się znajdzie), że świat został stworzony w sześć dni, a kobieta ulepiona z męskiego żebra. To wszystko są jedynie symbole, metafory i tak
Z tego co się orientuję, to żydzi i chrześcijanie nie wysadzają się w imię religii.

@Wykopaliskasz: Nooo, pewnie że nie. A to co tam w Irlandii odwalali to wielkie kłamstwo. mhm... ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Z tym starym testamentem, to nie jest tak, że wierzy się w niego dosłownie. Przecież nikt nie wierzy (no dobra, może ktoś się znajdzie), że świat został stworzony w sześć dni, a
Nooo, pewnie że nie. A to co tam w Irlandii odwalali to wielkie kłamstwo. mhm... ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@duncanidaho2: Nie wiem co odwalili. Ale widzę, że podajesz jakiś jeden przypadek, który o niczym nie mówi. Jedynie o tym jednym przypadku. Chrześcijaństwo jest obecnie bezpieczną religią. Twierdzisz inaczej?
Nie wiem co odwalili.

@Wykopaliskasz: https://pl.wikipedia.org/wiki/Konflikt_w_Irlandii_P%C3%B3%C5%82nocnej

Ale widzę, że podajesz jakiś jeden przypadek, który o niczym nie mówi.

@Wykopaliskasz: Podaje jeden z bardziej jaskrawych przypadków, mający miejsce w krajach cywilizowanych. Nie podałem takiego przypadku jak ludobójstwo w Rwandzie, bo uznałem że mógłbyś odrzucić ten przykład ze względu na miejsce akcji oraz fakt że konflikt miał podłoże etniczne a nie religijne. Niemniej jednak, jeśli mówimy że określona grupa religia jest bezpieczniejsza
@Wykopaliskasz: Jeśli mówisz o różnicy chrześcijanie z Europy kontra muzułmanie z bliskiego wschodu to oczywiście wolałbym zamieszkać z chrześcijanami. Natomiast jeśli przyjmiemy że wszystkie trzy grupy wychowały się w porównywalnych warunkach to myślę że byłoby to z grubsza obojętne.