Aktywne Wpisy

hdeck +1168
Czołem Mirasy i Mirabele!
Nadszedł czas podsumowań po 3 miesiącach zmagań #grubyzaklad. Na szybko to można napisać, że był chłop, nima chłopa. Był bebech, został bebeszek, były cyce, są cycunie.
Poniżej podsumowanie mojej strony wyzwania. @buchajacy_rog ma w innym terminie wstawić swoje.
Waga w czwartek o poranku to 83 kg! Jest to mój absolutny dołek z 3 miesięcy, nie wierzyłem że to jest możliwe w tak krótkim czasie. Ostatni raz tyle
Nadszedł czas podsumowań po 3 miesiącach zmagań #grubyzaklad. Na szybko to można napisać, że był chłop, nima chłopa. Był bebech, został bebeszek, były cyce, są cycunie.
Poniżej podsumowanie mojej strony wyzwania. @buchajacy_rog ma w innym terminie wstawić swoje.
Waga w czwartek o poranku to 83 kg! Jest to mój absolutny dołek z 3 miesięcy, nie wierzyłem że to jest możliwe w tak krótkim czasie. Ostatni raz tyle
źródło: PSX_20240201_081412
Pobierz
Kopyto96 +378
My tu pitu pitu o spadku dzietności, a teraz pytanie brzmi: Jak niby para ma mieć dziecko, skoro w tym raju dla deweloperów, żeby mieć dzieciaka, trzeba mieć mieszkanie 3 pokojowe, które kosztuje 800.000 - 1.000 000 zł ? XD Przecież w Polsce buduje się ustrój feudalistyczny i następuje zwijanie się społęczeństwa.
I teraz wyobraźmy sobie, że mówimy o związku Strażaka z Pielęgniarką, którzy razem zarabiają z 12k XD No nie wolno
I teraz wyobraźmy sobie, że mówimy o związku Strażaka z Pielęgniarką, którzy razem zarabiają z 12k XD No nie wolno

Kolejność działań
1)
SDL_Init(SDLINITEVERYTHING)2)
sdlw = SDL_CreateWindowForm((void*)ui->openGLWidget->winId())3)
sdlren = SDL_CreateRenderer(sdlw, -1, SDL_RENDERER_ACCELERATED | SDL_RENDERER_PRESENTVSYNC);Dwa pierwsze punkty są realizowane poprawnie, ale program nigdy nie opuszcza trzeciej funkcji. Po prostu tam gdzieś w środku się zawiesza, nie ma żadnego błędu czy segfaulta, system mi po jakimś czasie krzyczy, że "program nie odpowiada" i czy chcę mu dać więcej czasu...
Jeżeli zamiast SDLCreateWindowForm, użyję funkcji SDLCreateWindow - wszystko jest OK. Dlatego zwrócono mi uwagę na to:
HINTVIDEOWINDOWSHAREPIXELFORMAT needs to be configured before using SDLCreateWindowFrom().
Ale ten hint za argument przyjmuje... SDL_Window... czyli bez sensu. Zrobiłem więc ukryte okno, ale też nie pomogło (o ile robię to dobrze):
http://pastebin.com/6fsM668i
Znalazłem kilka podobnych wątków w sieci, dotyczących nie tylko Qt, ale i wxWidgets - żaden z nich nie ma odpowiedzi...
które wcale nie jest takie inne od sdl.
@kalectwo: opublikowałeś może kod, czy prywatne? Jak zacząć robić coś takiego?
qt teraz ma nawet obsługę gamepadów, więc nie sądzę, by czegoś ci brakowało.
apka była do mojej inżynierki, jakiś wycięty kawałek mogę ci podrzucić.
a właśnie, chwila, używasz opengl czy czegoś dziwnego?
ja osobiście używałem opengl, nie wiem czy chcesz schodzić tak nisko.
@kalectwo: no taki był plan, ale jestem otwarty na alternatywy. :P
edit: no dobra, to nieważne xD