Wpis z mikrobloga

Mirki, jak można powstrzymać przecieranie się tego materiału w bucie? Buty zakładam starannie, odwiązuje je za każdym razem, nie wpycham na siłę, a i tak zaczął mi się ten materiał wycierać i jest już niewielka dziura, a nie chce aby się powiększała. Przeciera się tylko w prawym bucie, lewy jest w miare OK.
#buty #kiciochpyta #rower
F.....i - Mirki, jak można powstrzymać przecieranie się tego materiału w bucie? Buty ...

źródło: comment_ITjqyeeoDHrm2PKuM1cgWwL5oCi9KWN8.jpg

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnsuzSowilo: mam je dobrze dobrane. Nie są za duże ani za małe. Może od zdejmowania się przetarło ale to dziwne bo dbam o nie jak nigdy o buty nie dbałem.
@logx: spróbuję chociaż wątpie aby się udało :/
@maruch: taśma raczej się odklei po jakimś czasie, może jakiś rzep i kawałek materiału by coś dało
  • Odpowiedz
@FoxKamui: Buty mogą być dobre na długość ale jeżeli podczas chodzenia pięta przesuwa się w bucie, to but jest po prostu źle dobrany i nie jest to kwestia długości wkładki. Zwróć uwagę podczas chodzenia czy but kostkę trzyma czy nie.
  • Odpowiedz
@FoxKamui: jak oddajesz przez internet to napisz w uwagach czy gdzieś że buty były używane zgodnie z przeznaczeniem, sznurowane, zakładane poprawnie itd.
  • Odpowiedz
@AnsuzSowilo: a jeśli to jest problemem i np but przesuwa się minimalnie tak że nie czuję, to w takim razie potrzebuje buta o ćwierć numer za mały, co jest niemożliwe w tym wymiarze. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@AnsuzSowilo: wątpie, jeżdżę na nich od marca i żadnego uszkodzenia nie ma. Nawet nic się nie dzieje jak obcieram nim o korbę, żaden szew nie puszcza itd. Spróbuję z tymi zapiętkami, może to coś zaradzi.
  • Odpowiedz