Aktywne Wpisy

#programista15k #programista25k #pracbaza #pracait #kryzysit #korposwiat #finanse #zarobki #pieniazki #inwestycje #gielda #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- kierownik budowy-
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- kierownik budowy-

Szeretlek +107
Chciałem się tylko pochwalić szafką z miejscem na drukarkę mojego pomysłu bo mi się podoba. Może komuś innemu także. Drukarka używana sporadycznie raz na tydzień. Wkurzało mnie że jest tak na widoku i że przez większą część tygodnia się kurzy. Pod nią miejsce na trzy zestawy kartek a4. Reszta to normalne szuflady. Bałagan dookoła bo jeszcze szuflady niezagospodarowane.
#chwalesie
#meble
#chwalesie
#meble
źródło: temp_file6099340699821887373
Pobierz

Na wstępie zarys sytuacji: Ja 35 lat, ona 28. Jesteśmy ze sobą 2 lata, w krótce ślub. W miarę dobrze zarabiam, mam już własny dom (zbudowałem ze swoich oszczędności + pomocy finansowej rodziców - dostałem od nich działkę i "na fundamenty" ). Ona zarabia niewiele, finansowo "nie wnosi nic" do związku, nie dorzuciła się do budowy, bo nie miała z czego.
Ostatnio podniosła temat "dopisania" jej po ślubie do własności domu. Zrobilibyście to? Dodam, że prawnie sam fakt ślubu nie daje jej żadnych praw do polowy w razie "W", z racji ze dom jest mój już przed ślubem.
Dyskretnie podpytani rodzina i znajomi w większości odradzają mi takie rozwiązanie (lubią moją przyszłą żonę, czasem nawet bardziej niż mnie;) ).
#zwiazki #feels #pytanie
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( http://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
Po co to?
Dzięki temu narzędziu możesz dodać wpis pozostając anonimowym.
Ogólnie rzecz ujmując wiem że brzmię bezdusznie jak jakiś stary żyd, ale miłość miłościom, a finanse finansami. W szzczególności że delikatnie rzecz ujmujac dom nie został w pełni sfinansowany z twoich środków, więc posłuchaj także swoich rodziców - jako współudziałowców inwestycji. Nie przepisuj domu za darmo, gdyż
To jest anonimowy komentarz.
Zaakceptował: Zkropkao_Na