Wpis z mikrobloga

Może mi ktoś tak w skrócie powiedzieć oczywistości: co takiego ma #android i do czego jestem przyzwyczajony jako jego użytkownik, czego nie znajdę w #iphone #ios ? Jest dużo apek, sklep czy nawet głupich gierek jak na androida? Większość płatne/darmowe? I tak dalej. Chodzi o to, bym nie zdziwił się dopiero po kupnie, że nie ma jakiejś oczywistości. Do tego jak wygląda kwestia muzyki? Tylko jakieś itunes, spotifaje i inne bzdety? Bo muza, której słucham jest ładowana na jakieś głównie soundcloudy i nie znajdę ich na takich serwisach, jedynie udostępnione empetrójki albo moje ripy. Dzwonka też swojego nie ustawię?

Myślę nad iphone 6, ale masa ograniczeń w zamian za płynne funkcjonowanie mnie póki co odrzuca od przemyślanego zakupu.
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@emmanatorr:
To zależy czego oczekujesz tak naprawdę
- Ja na telefonie odpalam stare gry z komputera (Yu-Gi-Oh Power of Chaos)
- Masz dostęp do emulatorów bez hakowania fona (PSP, GameCube, Wii, DreamCast, "niebawem" PS2)
- Możesz uruchamiać Linuksa (dobre na tablecie z myszką i klawiaturą)
- Apek masz od groma, natomiast jakość jest jaka jest - szpiegują do potęgi, dlatego mam na swojej stronie zakładkę z grami, które są open source i
  • Odpowiedz
@emmanatorr: Odpowiedz sobie na jedno pytanie. Jak nie bawi cię zabawa emulatorami pegazusa i instalowanie cyagonemodow oraz opcjonalnych romów zmiejszających zużycie pamieci ram itp. To pozostaje Iphone. A jak masz czas i chęci to jakiś android.
  • Odpowiedz
@fervi: @lent: @Klofta: @dwa_koty_kastrowane: @aspk: Używam aktualnie telefonu z androidem, dlatego napisałem, że chciałbym wiedzieć czego nie ma iphone a co ma android, żebym nie był w razie czego zaskoczony tym, jakie ograniczenia ma iphone i czego nie posiada. No i jak ostatecznie wygląda sprawa z muzyką - nie mogę sobie zgrać/ściągnąć swojej bez tego jailbreaka, nie? Plusy ajfona to tylko szybkość
  • Odpowiedz