Wpis z mikrobloga

Dziś jadę do pracy i oczom nie wierzę. Jakim trzeba być idiotą, a raczej idiotką by łapać stopa w takim miejscu ? To jest dziedziczne, nabyte ? Może jest tu jakiś specjalista, który wytłumaczy bo w miarę normalnie myślącemu człowiekowi do głowy by nie przyszło...

https://www.google.pl/maps/@52.2035405,20.8465371,3a,75y,218.77h,89.85t/data=!3m6!1e1!3m4!1svV3cKZEf8a-qV3L1Jmv6pg!2e0!7i13312!8i6656

#warszawa #polskiedrogi #logikarozowychpaskow #autostop
BackToTheFuture - Dziś jadę do pracy i oczom nie wierzę. Jakim trzeba być idiotą, a r...

źródło: comment_QECn7mDGBq4MAbcvS6fV8imX2uhnGnnx.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mafiozorek: Szkoda kierowcy w takim wypadku. Pomijam co one musiały o-----ć aby się dostać w to miejsce. Pewnie jedna wymyśliła chodź przebiegniemy i tam będzie dobrze łapać.
  • Odpowiedz
@Kepucz: @Vladimir_Kotkov: Zdarza się i tak, jednak w takim wypadku przechodzę na ten kawałek trawy za barierkmi i kminie co dalej, bo stanie na centymetry od aut zapierdzielających po +70km/h nie należy do najprzyjemniejszych. Do tego jeśli ktoś je tam wysadził to i one i kierowca są bez wyobraźni.
  • Odpowiedz
@BackToTheFuture: Jako autostopowicz powiem, że czasem zdarza się że trzeba przejść przez autostradę na przełaj, bo przejścia nie ma w odległości wzroku, a np. po drugiej stronie jest stacja benzynowa albo po prostu inna droga gdzie można łapać. Ja to robię w ostateczności i dopiero w momencie kiedy droga jest na tyle pusta że wiem że mam spory zapas czasu na przejście przez autostradę. Łapanie na autostradzie to jest naprawdę
  • Odpowiedz
@CarlGustavJung: @laleczkaZsaskiej: Przez 7lat nie miałem okazji przebiegać przez autostradę i mam nadzieję, że nie będę musiał nic takiego robić. Cóż również miałem sytuacje gdzie byłem wysadzany źle, ale zawsze staram się ograniczyć zagrożenie do minimum. Więc powinny chociaż przejść przez barierki ochronne i łapać zza nich dla większego spokoju ducha. Bo pewnie auta tam nie jadą wolno
  • Odpowiedz
@laleczkaZsaskiej: Ja rozumiem, że to wszystko jest losowe praktycznie, ale dbajmy o własne bezpieczeństwo jak i kierowców. Chwila nieuwagi lub cokolwiek i dziewczyny mogą skończyć źle. A jak widziałem jak gość przebiega przez 4pasy na bielanach z stacji na stacje to mi się słabo zrobiło, już nie mówiąc o przypadkach geniuszy z wyścigów stopowych co za granicą walą biegiem przez 6 pasów bo i takie sytuacje się zdarzały.
  • Odpowiedz
@Watherek: Łapać z barierek nie ma sensu. Ze zdjęcia nie widać czy laski łapią stopa czy tylko przechodzą. Łapanie na autostradzie jest najgorszym miejscem do łapania, ja gdy już znajdę się w takiej sytuacji to szukam na mapie od razu czy w pobliżu jest stacja benzynowa ew. wjazd na autostradę i zmierzam w tamtym kierunku. Chyba mało który autostopowicz łapie sobie tak o na autostradzie, musi być albo bardzo głupi
  • Odpowiedz