Wpis z mikrobloga

Ei, Mircy, powiedzcie mi, o ile wiecie.

To nie jest tak (jak ktoś napisał w komentarzu pod filmem), że karny Błaszczykowskiego powinien być powtórzony, gdyż w momencie gdy Błaszczykowski kopnął piłkę to bramkarz nie był na linii "bramkowej"?

#pytanie #mecz #euro2016
Tak mi smutno... ( ͡° ʖ̯ ͡°)
MaxiimumR - Ei, Mircy, powiedzcie mi, o ile wiecie.

To nie jest tak (jak ktoś napi...
  • 9
@MaxiimumR: Drogi różowy Sytuacja nie jest taka łatwa jak się tmówi Trochę jak z mitycznym już spalonym ... Generalnie kiedyś gdy trenowałem trochę na bramce trener mówił że w tuż przed zamachem bramkarz może wykonywać ruchy wraz z wyjściem do skracania kąta. Jeśli interwencja jest na 2-3 metrze to sędziowie z reguły karnego puszczają jeśli bramkarz jednak jest zbyt blisko tzw piątki (Pole piątego metra) bądź jeśli bramkarz zbyt szybko wychodzi
@Szlaufman w tym roku przepisy się zmieniły od czerwca, bramkarz za wyjście z linii dostaje żółtą i powtórka a strzelec nie może uderzać na dwa razy ale jak to euro pokazało ten przepis jest martwy
@Tasde: Obronienie karnego na linii czy na 1 metrze jest #!$%@? niemożliwe... albo trzeba być wysokim skocznym i gibkim (Neuer) albo trzeba mieć bardzo dużo szczęścia... No i jeszcze strzelec musi nie trafić w bramkę...