Wpis z mikrobloga

Mirki co myśliecie o takim składzie - jak dla mnie najlepsza dla Duranta i najbardziej realna (poza kontraktem 1+1 z OKC)
roster
Pytanie tylko czy Duncan zgodzi się wychodzić z ławki, bo s5 Duncan-Aldrige-Durant-Leonard-Parker sobie niewyobrażam, ale s5 Aldrige-Duncan-Leonard-???-Parker dałoby radę. Dodatkowo Spurs wyciągnęli z draftu podobno fajnego grajka (https://en.wikipedia.org/wiki/Dejounte_Murray)

Jakby San Antonio stworzyli taki skład

Parker/Mills/Murray
Ginobili/Simmons
Leonard/Anderson
Durant/West
Aldrige/Duncan/Marjanovic

to byłaby niesamowita paczka na przyszły sezon - ostatni taniec Duncana i Ginobiliego. Popovich zostaje i ma trzon Aldrige/Durant/Leonard na kolejne lata. Dodatkowo uważam, że ta trójka do siebie pasuje, podzielą się piłką i zadaniami na boisku. Co wy na to? Realne?

#nba #koszykowka #plotkitransferowe
  • 17
@michal015: Przy LMA potrzeba wysokiego walczaka w obronie. Jakoś specjalnie to on nie lubi toczyć "bijatyk" pod koszem. O ile w ataku to by mogło przejść (Suns bodajże w erze Nasha tak grali, gdzie STAT w niby wychodził na piątce, a tak naprawdę z centrem i jego zadaniami nic wspólnego nie miał) to w obronie jak wspomniałem to by nie przeszło.
Kawhi i Durant to nominalne trójki. Nie da się bez strat dla drużyny któregoś przesunąć na 2 lub 4. Mieliby się dzielić minutami? Wątpię.

Durant nie pójdzie do drużyny w której jego pozycja i znaczenie będą pomniejszone. Dlatego pójście Duranta do SAS, CLE czy NYK można włożyć między bajki.

Najbardziej prawdopodobna opcja to 1+ OKC, Warriors i nic. Celtics mieli jeszcze szansę póki mieli pick. Teraz za bardzo nie mają jak mu
@michal015: Skład wygląda fajnie, ale według mnie nierealnie. Przede wszystkim jeśli nawet udałoby się sciągnąc Kevina to słabo według mnie podkoszowo wygląda para Durant-Aldridge (mimo dużego wzrostu) - Durant tytanem defensywy podkoszowej nie jest a i Aldridge lepiej wygląda z drugim dużym, dobrym defensywnym graczem. A jeśli Duncan miałby jednak grac w pierwszej piątce, brakuje miejsca na boisku dla jednego z 3 gwiazdorów. Myślę jednak, że nie ma nawet co brać
@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol: Pożyjemy zobaczymy. Według donosów zza oceanu to top3 dla Duranta (obok GSW i OKC). Durant chcę wygrywać pierścienie, nikt inny nie zaproponuje mu tak gotowej drużyny i takiego trenera jak Pop. Jeżeli zostanie w OKC to raczej na 1+1 i za rok znowu zbada rynek. O GSW się boję, bo nawet na papierze Curry-Thompson-Durant-Green to przesada i nie podzielą się piłką.

@macko_z_bogdanca: Poukładanie tego składu to byłoby wyzwanie, jednak
@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol: Durant umawia się na rozmowy z drużyną której nie daje szanse? Ale głupoty opowiadasz. Ani z CLE ani z NYK nie będzie nawet rozmawiał.. Przecież wiadomo z kim będzie rozmawiał i jakie są opcje, to nie jest wiedza tajemna. Z zespołów z którymi się będzie widział to SAS mają największe szanse obok OKC, bo moim zdaniem jeszcze trochę ambicji ma i do GSW nie pójdzie bo będzie hejt jak na
@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol: Ale Durant jest wolnym agentem. Jak da szanse SAS to sobie tam po prostu pójdzie. On nikogo o pozwolenie prosić nie musi.
A to rozróżnienie SAS i GSW to nie mój wymysł. Poczytaj amerykańskie media. Zresztą SAS się nie popisali w poprzednim sezonie z OKC, teoretycznie przejdzie do słabszego zespołu niż jego obecny. Co innego jak dojdzie do mvp ligi. Warriors to jest dom Currego, obojętnie który z nich jest
@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol: w GSW gra MVP ligi z dwóch ostatnich sezonów, a sam zespół był dwa razy w finale i zdobył tytuł. San Antonio to wielka organizacja, ale mimo ściągnięcia Aldrige ostatni sezon pokazał, że czegoś brakuje. Tym czymś może być Durant, który już w pierwszym sezonie może POPROWADZIĆ SAS do mistrzostwa. (chociaż patrząc na grę Curry'ego w finale to ich też mógłby poprowadzić :P) Przy wykręceniu najlepszego bilansu i zagraniu sezonu
@Antek791: Każda drużyna sprzedałaby duszę diabłu, żeby wyrwać Duranta. Z tym, że SAS aż tak bardzo jak inne drużyny KD nie potrzebują i wg mnie wszystko będzie zależało od oczekiwań KD.

SAS to jedyna drużyna w lidze, która nie musi za wszelką cenę gonić za Durantem.
Zresztą jestem fanem SAS, pamiętam jeszcze czasy Robinsona i nie przekonuje mnie Durant w SAS. Fajnie byłoby go mieć, ale wolałbym za niego dobrą dwójkę
@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol: Ja też jestem fanem Spurs. I daję 90% szans na 1+1 z OKC bo nowa umowa tv za rok itp. Po prostu jeżeli ktoś ma być numerem 2 jeżeli chodzi o szanse to są to Spurs. No i nie doceniasz trochę Duranta na 4.
A SAS jak to powiedział Pop, od czasu porażki z Kiddem nie rekrutują. Pokazują co mogą zaoferować a reszta zależy od zawodnika. Więc tu sportowe aspekty