Wpis z mikrobloga

Tryb zgodności. Jako administrator. I machnij Dependency Walkera żeby sprawdzić czy nie brakuje w systemie jakichś bibliotek (Visual C++ redist najczęściej).
@STmK: Googlnij sobie "0xc00007b" To się dowiesz ze ten błąd z jakimś programów który umożliwia uruchomienie gry. Teraz tylko musisz znalesc jakie ta gra wymaga programy do dzialania i je po przeinstalowywac.
@Kpiker: walczę z tym od ~15.
Instalowałem różne rzeczy. Net framework, directx, visual c++.
Miałem format, może zapomniałem o czymś. Windows 7 professional 64bit.
@STmK: Miewałem podobne problemy, ze starszymi grami Paradoxu. Sednem sprawy było zazwyczaj to, że aplikacja wymagała konkretnej, przestarzałej, wersji Visual C++, bo odwoływała się do jednego z plików, o konkretnej nazwie, który w nowszych wersjach bibliotek, już nie istniał lub był pod inną nazwą.
Rozwiązaniem było odinstalowanie wszystkich bibliotek, a następnie instalowanie ich od najstarszej wersji i potem sukcesywne aktualizowanie, przez instalowanie kolejnych, co raz to nowszych, wersji.
Pamiętam, że w
@zweipack: Obawiam się ze właśnie tego potrzebuję. Przeprowadziłem teraz format, instaluje sterowniki i za chwilę biorę się za jakieś frameworki/visuale i co jeszcze sie przyda