polskiniko polskiniko 19.06.2016, 19:03:34 via Android 1 + #impuls #pociagi #pkp #wifiMireczki jadę właśnie wyżej wspomnianym pociągiem i próbując połączyć się z Wi-Fi, ciągle jest łączenie i nie może coś zadziałać (coś się, coś się popsuło i nie mogę się połączyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)). Miał ktoś podobny problem i z nim sobie poradził? ;)
polskiniko polskiniko 19.06.2016, 19:38:12 via Android 0 + @Reggy Przewozy regionalne, przyznaję swój błąd i niedokładność ;)Niemniej - ktoś słyszał o takim błędzie?
R.....y konto usunięte 19.06.2016, 19:39:51 0 + @polskiniko: może przeciążony router albo trzeba by było go zrestartować, tego nie naprawisz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
jacekKobr jacekKobr 19.06.2016, 19:50:50 0 + @polskiniko: Różnymi Impulsami jeździłem i bywa tak, że są dwie sieci o podobnych nazwach. Spróbuj połączyć się do AP tej drugiej.
polskiniko polskiniko 19.06.2016, 20:03:21 via Android 0 + @Reggy hmm, no to jak zwykle :p@jacekKobr chodziłem po całym pociągu i znalazłem tylko jedną sieć, w dodatku usiadłem tak, że mam maksymalny zasięg, no ale chyba nie pyknie :c
Artrix Artrix 21.06.2016, 10:50:38 0 + @polskiniko: Na przyszłość, możesz próbować ręcznie sobie przypisać IP lokalne, dosyć często mi to pomagało w różnych galeriach handlowych
Mireczki jadę właśnie wyżej wspomnianym pociągiem i próbując połączyć się z Wi-Fi, ciągle jest łączenie i nie może coś zadziałać (coś się, coś się popsuło i nie mogę się połączyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)). Miał ktoś podobny problem i z nim sobie poradził? ;)
Niemniej - ktoś słyszał o takim błędzie?
@jacekKobr chodziłem po całym pociągu i znalazłem tylko jedną sieć, w dodatku usiadłem tak, że mam maksymalny zasięg, no ale chyba nie pyknie :c