Wpis z mikrobloga

@berti: no to już specjalistycznych spraw to nie wiem. Z drugiej strony powołuje się na badania naukowe i daje dość dobre uzasadnienia swoich tez. A jego dziennika/technik nie śledziłem, tylko ten artykuł.
  • Odpowiedz
@berti: > Wierzysz we wszystkie bzdury jakie wypisują o mnie zazdrosne nastolatki, panowie z brzuszkiem, z kompleksami, korzystający z „anonimowości” w Internecie (patrz fora oraz wykop.pl?)

Mowa o Tobie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Szefu: fajnie się czytało twój komentarz i widać, że znasz się na rzeczy. Jesteś mi w stanie polecić jakiegoś DOBREGO trenera personalnego w Częstochowie (może akurat kogoś znasz)? Tak żebym mógł wrócić na siłownie po kilku latach przerwy i nie robić błędów jakie robiłem wcześniej przez co nie było efektów i się zniechęciłem.
  • Odpowiedz
  • 0
@virus-t nie jestem autorem tekstu, ale mogę Ci doradzić żebyś sam pogłębiał wiedzę jeżeli nie chcesz marnować czasu i energii na trenerów. Dziś zeby być trenerem wystarczy byle kurs weekendowy.
Pooglądaj na Youtube filmiki z techniką podstawowych ćwiczeń czyli przysiad, martwy ciąg, wyciskanie i OHP. Do tego jakiś trening siłowy typu stronglifts (na stronie tego treningu masz bardzo dobrze wszystko wyjaśnione).

Nagrywaj sobie jak robisz dane ćwiczenia i pytaj nawet na
  • Odpowiedz
@virus-t: @Szefu: i ja się zgodzę. Na początku mojej przygody z MC to takie śmieszne rzeczy mi trenerzy uznawali, że szkoda szczempić ryja. W końcu jakoś sam natrafiłem na dobre filmiki i mam wrażenie przy porównaniu, że mam w miarę poprawną technikę. Tak czy inaczej naprawdę szkoda tracić czasu, bo rzeczywiście dużo tych typów to wyższa szkoła robienia hałasu.

A @Szefu swój zbiór linków możesz spokojnie dodać
  • Odpowiedz