Aktywne Wpisy
jjbub +76
Proste bo chłopskie
Śniadanie w górach. Dużo się napracowałem żeby wwieźć je do góry. Jak oceniacie?
#gory #chlop #spierdotrip
Śniadanie w górach. Dużo się napracowałem żeby wwieźć je do góry. Jak oceniacie?
#gory #chlop #spierdotrip
źródło: IMG_5243
Pobierz
JAuStURYErSE +25
Dlaczego oni zawsze suszą gdzieś poza zabudowaniami, gdzie nie ma ludzi, chodniki odseparowane od jezdni, bezpieczna droga i jeszcze się tym oficjalnie chwalą (foto z FB Komenda Miejska Policji w Suwałkach)? Widzieliście kiedyś żeby suszyli w centrum miasta, przy szkole albo przy niebezpiecznym przejściu dla pieszych? Dlaczego, zamiast postawić fotoradar, policjant musi robić za stojak dla suszarki?
#polskiedrogi #policja
#polskiedrogi #policja
źródło: bagieta
Pobierz

Jako opcja zgasic nie krytyczne maszyny. Lepiej tak niz zgon calosci
Odnośnie wymiany CPU i Ramu na hostach, tego się raczej nie robi. Pamiętaj że w klastrze CPU powinny być w jednej rodziny aby sobie drs smigal.
Jeśli na tych samych hostach bangla test i dev i można je wyłączyć to też dobry pomysł, ale kiedyś
Mialem taka zwale jak wlasnie bylem na polowie klastra (remont rozdzielni zasilania w jednym budynku) i windows update zarznelo vmki. Tps dal rade.
A i w takiej sytuacji wylaczasz drsa bo tylko pogarsza sprawe swoimi dzialaniami. Po vmotion maszynka nie wspoldzieli ram do czasu wykonania tps wiec moze zabraknac. Po za tym
Z całej trójki dot. zasobów to ja chyba wybrałbym Share
y. Root Poola, z podziałem na Prd,Dev,Test,Acc. PRD na High, resztta medium lub low. + Opcja "pożyczania" udziałów z pozostałych puli w przypadku wysycenia PRD.Opcja z wyłaczaniem non-prd
@houk: Masz na to jakiegoś linka? Tzn KBk, lub opis buga któregoś producenta? Thx!