Aktywne Wpisy

Clefairy +46
Jak można tak wyprać mózgi ludziom, ze cieszą się z zabicia cywilów w Izraelu i gratuluje się z tego powodu irańskiemu fundamentalistycznemu reżimowi, który grozi wojną nuklearną?
Naprawdę nie wiem w jakim świecie idzie nam żyć skoro ludzie łykają każdą tiktokową propagandę.
#neuropa #iran #izrael #palestyna
Naprawdę nie wiem w jakim świecie idzie nam żyć skoro ludzie łykają każdą tiktokową propagandę.
#neuropa #iran #izrael #palestyna

źródło: s
Pobierz
#gielda
Prawie -10K zł na złocie dzisiaj w nocy. Zjadło cały zysk, finalnie ponad 1k usd w tym miesiącu na minusie z złota. Nie wchodzę więcej w CFD XD, niby nie dużo, bo mogę tyle zarobić w tydzień, ale słaby sen i sprwadzanie wykresu co godzinę powoduje, że jestem nie do życia. I tu nawet nie chodzi o samą kwotę, ale własnie o te sprawdzanie nałogowe wykresów co mi r---------a
Prawie -10K zł na złocie dzisiaj w nocy. Zjadło cały zysk, finalnie ponad 1k usd w tym miesiącu na minusie z złota. Nie wchodzę więcej w CFD XD, niby nie dużo, bo mogę tyle zarobić w tydzień, ale słaby sen i sprwadzanie wykresu co godzinę powoduje, że jestem nie do życia. I tu nawet nie chodzi o samą kwotę, ale własnie o te sprawdzanie nałogowe wykresów co mi r---------a

źródło: image
Pobierz
Wymyśliłem to tak:
-6 kg pale ale
-0,5 kg monachijski
-0,5 kg karmelowego - i się zastanawiam czy dać w ogóle czy może dawać go więcej.
-0,5 kg pszenicy
Zacieranie:
-65 st.C - 30 minut
-72 st.C - 30 minut
-76 st.c - mash out
chmielenie:
-30 g Iunga - 60 minut
-50 g pędów świerku - 60 minut
-30 g Zeus - 30 minut
-20 g Iunga - 15 minut
-20g Zeus - 1 minuta
-20g Simcoe - 1 minuta
Na zimno 100 g Simcoe przez 10 dni + 100 g pędów świerku.
Nie wiem czy nie sypnąć jeszcze czegoś na zimną.
Proszę o porady ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
@Elvadom: Podobno Chinook
Columbus.
bardziej żywicą niż cytrusami to charakteryzują się polskie chmiele, np. marynka.
Dlaczego chcesz gotować pędy świerku przez 60 min?
Trochę za dużo tych goryczkowych chmieli.
Chciałbym żeby oprócz aromatu dały też jakiś smak. Może przesunąć na 30 - 20 minutę?