Wpis z mikrobloga

Ale mnie #!$%@? ta "afera" z Jezuskiem w Poznaniu. Polacy po prostu uwielbiają być skłóceni ze sobą i kręcić gównoburze o takie bzdury. Argument "działka, na której stoi figura wpisana jest do rejestru zabytków województwa wielkopolskiego, wszelkie prace budowlane muszą być więc konsultowane z miejskim konserwatorem zabytków" jest totalnie z dupy, już nie takie wałki z działkami były robione, no ale jak do miasta nie wpłynie za to hajs, to od razu inna gadka. Poza tym Jezusek stoi przed kościołem, więc to chyba odpowiednie dla niego miejsce. Znam dobrze to miejsce i nie uważam, żeby ten pomnik w czymkolwiek tam przeszkadzał.
Jeżeli komitet nie dostarczył odpowiednich papierów na czas, to trzeba było zablokować samowolke przy pomocy policji/straży miejskiej a nie teraz afere kręcić, kolejna zorganizowana wojenka dla znudzonej gawiedzi. Ekscytacja i temat zastępczy a realne problemy jak zawsze wszyscy mają w dupie.
ps. jestem niewierzący.
#poznan #jezuschytrus #afera
Pobierz n.....e - Ale mnie #!$%@? ta "afera" z Jezuskiem w Poznaniu. Polacy po prostu uwielbi...
źródło: comment_RK8aH2CggN563RE4dufrCPtCzmE3NdlE.jpg
  • 17
Argument "działka, na której stoi figura wpisana jest do rejestru zabytków województwa wielkopolskiego, wszelkie prace budowlane muszą być więc konsultowane z miejskim konserwatorem zabytków" jest totalnie z dupy, już nie takie wałki z działkami były robione,

@numberxnine:

> ukradli bluzę ze sklepu
> "#!$%@?ć to, tam w sejmie kradno miliony, a tu afera o stówę"

A nielegalny pomnik miasot winno przejąc i na złom sprzedać.
serio chciałbyś żeby każdy w dowolnym miejscu stawiał sobie jakieś szkaradne pomniki bez jakiegokolwiek zezwolenia?

@Galvay: Po pierwsze wątpie, żeby po jednym pomniku ruszyła cała fala stawiania innych mu podobnych. Po drugie on stoi przed kościołem, co wg mnie nie jest dowolnym miejscem. Wystarczy trochę rozsądku po obu stronach. A nie czekaj, wtedy nie byłoby o co się kłócić, polacy bez tego by zdechli.
błyskotliwe porównanie, szkoda, że w ogóle nie pasujące do sytuacji z pomnikiem.

@numberxnine: ależ pasujące: mniejsze łamania prawa chcesz zbagatelizować większym

Trzeba bylo zapobiec aferze zanim się zaczęła

@numberxnine: ale wiesz, że walka z samowolami budowlanymi nie polega na tym, że wpada wojsko, policja i SOK i burzą nieleglany budynek, tlyko właściciela szajsu się zmusza do jego usunięcia/rozebrania?
ależ pasujące: mniejsze łamania prawa chcesz zbagatelizować większym

@OldFuckinPyroRex: dalej nie rozumiesz o czym piszę. mialem na myśli to, że jak na terenie zabytkowym czy wyłączonym z użytku z jakiegokolwiek innego powodu miałaby powstać inwestycja przynosząca hajs miastu, to pewnie by tacy "anty" nie byli.

le wiesz, że walka z samowolami budowlanymi nie polega na tym, że wpada wojsko, policja i SOK i burzą nieleglany budynek, tlyko właściciela szajsu się zmusza
mialem na myśli to, że jak na terenie zabytkowym czy wyłączonym z użytku z jakiegokolwiek innego powodu miałaby powstać inwestycja przynosząca hajs miastu, to pewnie by tacy "anty" nie byli.

@numberxnine: Jeżeli zrobiliby to zgodnie z prawem, to nie byłoby problemu. nie chwytasz konceptu "prawo" oraz "coś z prawem zgodneg" coś z prawem neizgodnego"?

mogli przeprowadzić jakąś akcję przecież

@Sihill_pl: spałować świrusów w pelerynkach od Natanka? No ja bym pałował,
Jeżeli zrobiliby to zgodnie z prawem, to nie byłoby problemu. nie chwytasz konceptu "prawo" oraz "coś z prawem zgodneg" coś z prawem neizgodnego"?

@OldFuckinPyroRex: no to już napisalem, co powinni zrobić, jeśli wiedzieli o planowanej samowoli. Nie, nie pałować, mogli np zastawić to miejsce policją i wątpie, żeby świry w pelerynach się na nich rzucili. A nawet jeśli, to zgodnie z prawem wtedy policja mogłaby zareagować i sprawa byłaby jasna. Btw
Btw apropo tego prawa to nie bądź śmieszny, chyba nie wiesz jaką skalę ma samowola budowlana w tym kraju ;)

@numberxnine: no mówię - co robić aferę o jakieś kołpaki przez Sebka #!$%@?, jak tam w sejmie miliony kradno... ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie, nie pałować, mogli np zastawić to miejsce policją i wątpie, żeby świry w pelerynach się na nich rzucili.

@numberxnine: a to na
a to na jakiej podstawie? To jest coś na lawecie, to nie ejst budynek

@OldFuckinPyroRex: w takim razie po co pieprzysz o samowoli? :D nakręcaj się dalej.

no mówię - co robić aferę o jakieś kołpaki przez Sebka #!$%@?, jak tam w sejmie miliony kradno...

@OldFuckinPyroRex: nie, po raz kolejny przekręcasz albo rozumiesz po swojemu. Eot, nie mam sily Ci wszystkiego tłumaczyć, bo i tak przekręcisz ;)
@numberxnine: Zasada nadrzędna brzmi: #!$%@?ć Kościołowi. Gdyby chodziło o wycięcie drzewka na własnej posesji, to wtedy wiadomo 'jak to polisman przeszukuje mnie? przecież mam u siebie prawo robić to co chcę'. Natomiast jeśli można dojechać 'klechy' no to wtedy wchodzi tryb 'dura lex sed lex' (czyli: jestem zawistnym durniem, ale to po łacinie, więc na pewno mądre).