Wpis z mikrobloga

Przed chwilą (a dokładniej to w czasie kiedy się myłem) wpadłem na pomysł, żeby zacząć systematycznie coś czytać. No i postanowiłem, że w miesiącu przeczytam przynajmniej jedną książkę, sam wybiorę jaką. Z tego co pamiętam to na mirku była już taka akcja, a znając życie to było ich mnóstwo. Ale mniejsza, będę co miesiąc dodawał statystyki, czyli co przeczytałem, ile to miało stron, ile ogólnie przeczytałem książek/stron. Pewnie #nobodykiers o tym, dlatego o wszystkim będę pisał na tagu #speedyczyta (hehe, własny tag).

#oswiadczenie #ksiazki #czytaniejestfajne
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@siemanko: @Czerw2: @bledzioch: Nie zawsze znajdzie się czas, dochodzi szkoła, wyjść gdzieś ze znajomymi też trzeba (no bo jeszcze bordo nie jestem więc mogę), ale też mi się wydaje, że jedna to mało, ale wyjdzie w praktyce.
  • Odpowiedz
@siemanko: Ostatnia książka, która bardzo mi się spodobała to Metro 2033 i zamierzam przeczytać całe uniwersum, lubię też książki w klimacie "Cel Snajpera" czy "Viper Pilot F-16", obie leżą na półce. Pierwszą przeczytałem do połowy, a drugiej nawet nie zacząłem.
  • Odpowiedz
@Speeedy: Też czytałem i jest jedną z moich ulubionych. Chciałem się zabrać za resztę, ale odradzano mi bo podobno sporo słabsze od pierwowzoru. Ja od siebie mogę polecić "Piknik na skraju drogi" Strugackich. Też tematyka postapo i fajnie napisana.
  • Odpowiedz