Wpis z mikrobloga

Logika prawaków jest mi totalnie obca i wręcz nie mogę jej pojąć.

Nie można wprowadzić związków partnerskich, które byłyby ułatwieniem życia dla tysięcy ludzi, bo przypadkiem jakichś kilku gejów mogłoby skorzystać i dziedziczyć po sobie.

Nie można wprowadzać zmian w świętach np. zamiast Dnia Matki i Dnia Ojca robić Dzień Rodziny, żeby nie robić przykrości dzieciom i rodzicom z niepełnych rodzin, bo przypadkiem jakichś dwóch gejów mających dziecko mogłoby na tym skorzystać.

Nie można wprowadzić nic na czym mógłby skorzystać ktoś "nieuprawniony".

Idźcie się leczyć, bo ta paranoja to już choroba.

#bekazprawakow #neuropa #4konserwy
  • 269
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A co będzie robiła pozostała 1/3, gdy inne dzieci będą malować laurki i wystawiać scenki

@Engma: a co będą robiły biedne dzieci podczas wakacji? Albo podczas obiadu?
A jeśli ktoś ma lepsze kredki?

Jak ktoś nie ma żadnego z rodziców to co będzie robił podczas dnia rodzica, gdy inne dzieci będą malowały laurki? Co z samotnymi w walentynki?
  • Odpowiedz
@antychrust: Nie - ale wypadałoby zaproponować dzieciom coś alternatywnego na tę okazję. No bo jak to sobie wyobrażasz, 6 - 10-latki muszą patrzeć na to, jak ich koledzy wymieniają się prezentami i słodyczami? Może tu jednak nie chodzi o żadne wyimaginowane lewactwo, a zwykłą troskę o małe dzieci i elementarną wrażliwość? Czy to też lewactwo?
  • Odpowiedz
@Engma: Ale ja nigdzie nie użyłem określenia "lewactwo". Po prostu nie podoba mi się pomysł likwidowania czegoś z założenia sympatycznego, nikogo niekrzywdzącego, bo może to urazić jakiś mały procent ludzi (a nawet wcale nie musi).
  • Odpowiedz
@Howea: zlikwidujmy k---a wszystko, bo zawsze znajdzie się ktoś kto na tym ucierpi, ot lewacka logika

zlikwidujmy pieniądze bo biedni mogą czuć się dyskryminowani, że mają ich mniej niż bogaci
  • Odpowiedz
Po prostu nie podoba mi się pomysł likwidowania czegoś z założenia sympatycznego, nikogo niekrzywdzącego, bo może to urazić jakiś mały procent ludzi (a nawet wcale nie musi).

@antychrust: Nie zlikwidowanie, a po prostu zmodyfikowanie, i nie dla wszystkich, a tylko w konkteście obchodów szkolnych - i to nawet niekoniecznie wszędzie. Skoro szkoła wyszła z taką inicjatywą, to najwyraźniej dotąd istniał jakiś większy problem związany z tym świętem. Tak czy inaczej
  • Odpowiedz
K-----y dostaję na myśl że dwa pedały wychowują dziecko. Jak go wychowają? Na pedała. Nie ma innej możliwości.

@Qontrol: Kurqicy dostaję na myśl że Qontrol wychowuje dziecko. Jak go wychowa? Na debila. Nie ma innej możliwości.
  • Odpowiedz
@Howea

@johny-kalesonny: @ediz4: Jeżeli osoby pracujące w przedszkolach zdecydowały się na połączenie Dnia Matki i Dnia Ojca w jeden Dzień Rodziny to znaczy, że wcześniej były przypadki jakichś nieprzyjemnych sytuacji z tym związanych. Wychowawcy w przedszkolach czy szkołach znają swoich podopiecznych i wiedzą w jakich rodzinach się wychowują. Nie ma potrzeby, żeby był jakiś odgórny nakaz zastępowania tych świąt, ale jeśli osoba pracująca w przedszkolu wie, że
  • Odpowiedz
@Qontrol: Niech każdy wychowuje jak chce, co Ci do tego? Jeśli surogatka zgodzi się im urodzić dziecko to niech mają, tak działa wolny rynek, a Tobie c--j do tego, zajmij się sobą prawaczku. Wolę mijać pedała na ulicy niż Sebka z FAS lub takiego prymitywa jak Ty. Zastanawiam się z której epoki Cię wykopali.. na pewno nie z nowoczesności. ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
bo przypadkiem jakichś kilku gejów mogłoby skorzystać i dziedziczyć po sobie.

@Howea: Już teraz mogą. Nazywa się to chyba testament. Zamiast związków partnerskich powinno się po prostu wprowadzić rzeczy działające podobnie jak testament. Np. możliwość przekazania praw by osoba którą wskażesz mogła decydować o twoim leczeniu jeśli ty nie będziesz w stanie.

np. zamiast Dnia Matki i Dnia Ojca robić Dzień Rodziny, żeby nie robić przykrości dzieciom i rodzicom z niepełnych
  • Odpowiedz