Aktywne Wpisy

damianooo8 +91
#oszukujo #zalesie #inflacja #pizza
Nie mam nic do ludzi którzy kombinują z podatkami. Ale wkurza mnie moja fryzjerka, która z wizyty na wizytę bierze coraz więcej za strzyżenie. Obecnie 45zł (kilka lat temu 15zł). Jednak zawsze nalega na płacenie gotówką zamiast kartą, ostatnio jak chciałem kartą zapłacić to mi szeptem powiedziała że tylko gotówka.
I niech mi jakiś cieć z zaburzonym ego nie powie
Nie mam nic do ludzi którzy kombinują z podatkami. Ale wkurza mnie moja fryzjerka, która z wizyty na wizytę bierze coraz więcej za strzyżenie. Obecnie 45zł (kilka lat temu 15zł). Jednak zawsze nalega na płacenie gotówką zamiast kartą, ostatnio jak chciałem kartą zapłacić to mi szeptem powiedziała że tylko gotówka.
I niech mi jakiś cieć z zaburzonym ego nie powie

źródło: barber4-1202x800
Pobierz
#koronawirus Idąc na wybory, pamiętajcie ten obrazek. Ktoś od tusków też by się tu nadał, bo byli za tym samym.

źródło: 263826986_243213504448479_2750551806554902867_n-1024x577
Pobierz
Zapraszam do przeczytania: http://piecioshka.pl/blog/2016/05/24/recenzja-tajniki-jezyka-javascript-na-drodze-do-bieglosci.html
Szczególnie #javascript, #frontend i #webdev, może ktoś spod tagu #programowanie też będzie zainteresowany.
Wszystko się zaczęło na minionym #warsawjs, kiedy to jeden z prelegentów polecił przeczytanie całej serii YDKJS.
https://github.com/getify/You-Dont-Know-JS
Ogolnie calkiem ciekawe i przydatne, troche mnie dziwi, że tłumaczysz różnicę między == a === - to chyba każdy poznający JS powinien na początku zgłębić :) No i mogłeś darować w poście wzmianki o tych wszystkich literówkach/błędach stylistycznych, niepotrzebnie wydłuża to posta.
Post dotyczył książki wprowadzającej w tematykę programowania w JavaScript. Nie wydaje mi się, aby tłumaczenie podstaw było czymś złym.
Odnośnie błędów w książce, to było ich na tyle mało, że nie zaszkodzi o nich napisać.
Rozumiem, że nie ma sensu wypisywać wszystkich literówek,
Pewnie zaraz mi wytkniesz, że powołuję się na Wiki, ale pojęcie "koercji" w informatyce funkcjonuje od dawna:
https://www.wikiwand.com/pl/Koercja
Mówisz, że lepszym wydawałoby Ci się użycie
Ogólnie mnie osobiście, jak czytam taką recenzję, to właśnie bardziej interesuje ogólne info co można znaleźć w książce, czy jest napisana przystępnym językiem, czy nadaje się dla początkujących czy też bardziej dla zaawansowanych. Raczej nikogo nie ciekawi fakt błędów stylistycznych i ortograficznych, ewentualnie można wspomnieć że takie
Nie mam zamiaru Ci niczego wytykać. Zdaje sobie z tego sprawę, że nie posiadam całej wiedzy dotyczącej programowania. Każdy developer ciągle się uczy, ja też :)
Dzięki za wytłumaczenie co to jest koercja. Prawdopodobnie w 3 tomie z serii YDKJS, autor bardziej wyjaśnia znaczenie tego pojęcia. Piszę to co na obecną chwilę wiem.
Odnośnie literału to potrzebowałbym lepszego przykładu na zrozumienie.
Odnośnie void to chyba trochę się
Nie mam zbytnio czasu, ale postaram się rozpisać w temacie wieczorem lub w sobotę.