Wpis z mikrobloga

Mircy,

Macie jakieś doświadczenia z uszkodzonym bagażem przez linie lotnicze ?

Wesoło ląduję sobie spokojnie wracając #ryanair z urlopu na #emigracja a tutaj taka niespodzianka. Nie zgłosiłem tego od razu na lotnisku (stwierdziłem, że będzie trzeba poszukać procedury w sieci) a tutaj niespodzianka - powinienem zgłosić to od razu. Jakieś pomysły Mircy ?

#tanielatanie #linielotnicze
Wujek_Fester - Mircy, 

Macie jakieś doświadczenia z uszkodzonym bagażem przez lini...

źródło: comment_BdkdaIFwyA5bVt6bhfHeWwNFbQ2RlC5H.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wujek_Fester: oczywiscie, ze teraz to troche wieksza procedura, duzo czasu. Przede wszystkim musisz im udowodnic, ze popsuli Ci bagaz, a nie ze zrobiles to sobie w domu. Tutaj mozesz polec, ale musisz ladnie ugrac to wszystko.
Najlepiej napisz do nich complain i powolaj sie na paragrafy z ktorych wynika, ze za zniszczony bagaz odpowiadaja. Bron boze pisac, ze najpierw pomyslales o tym zeby cos sprawdzic.
Jak tak to rozegrasz, to
  • Odpowiedz
@Wujek_Fester: Moi przedmówcy mają racje, ale gdyby się nie udało to może masz ubezpieczenie podróżne, czasem bywa z konta bankowego albo z karty kredytowej - a może jadąc na jakieś wakacje już kupiłeś całoroczne i ciągle działa.
  • Odpowiedz
@Wujek_Fester: no bez przesady, zdecydowanie po ptakach. Zresztą widzę że walizka mocno wysłużona, sądząc po obiciach, także przyda się nowa tak czy siak jesli chcesz wyglądać jak człowiek z cywilizowanego kraju ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@piotr-maszkar: To wysłużenie jest tylko na zewnętrznej folii której nie chciało mi się jeszcze ściągać :P Gdzie ja teraz znajdę walizkę z czaszką bizona...zamówiłem włókno szklane, zobaczymy czy się uda naprawić :P
  • Odpowiedz