Wpis z mikrobloga

Mirki z #gamedev ja z pytaniem - co myślicie o grze na androida polegającej na handlowaniu?
Pomysł jest taki: jeździmy po różnych miastach na mapie i handlujemy kupując taniej i sprzedając drożej. Ceny są zmienne, więc nie będzie podróży między dwiema osadami w jedną i drugą stronę w kółko. Mamy możliwość ulepszania karawany oraz zatrudniania najemników do ochrony/walki, bo na drodze mogą nas spotkać dzikusy i chcieć zabrać kosztowności. Dodatkowo myślałem o innych zdarzeniach losowych w trakcie podróży, typu: spotkałeś nieznajomego, okradli cię, znalazłeś coś na drodze itp.
Jest ktoś, kto ma za dużo wolnego czasu i chętnie podzieli się jakimś pomysłem albo opinią? ʕʔ
Wrzucam gifa z jako takim gameplayem, gra jest wyjątkowo brzydka bo nie umiem robić GUI i się za to nie zabrałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wołam @sortris bo się zna i plusuję mu wszystkie wpisy to może coś się wypowie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#android #programowanie #unity3d
Optimum - Mirki z #gamedev ja z pytaniem - co myślicie o grze na androida polegającej...

źródło: comment_8v84q5vpkbWQPXnlxi4Bbztu0aZU7oor.jpg

Pobierz
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Optimum:

Dodatkowo myślałem o innych zdarzeniach losowych w trakcie podróży, typu: spotkałeś nieznajomego, okradli cię, znalazłeś coś na drodze itp.

Jakieś questy, specjalne ładunki, dużo zdarzeń losowych z możliwością wyboru. Po za tym handel nie musi się ograniczać tylko do lądu ;)

daj znać później jak Ci idzie.
  • Odpowiedz
@Optimum: Była swego czasu fajna gierka na Amigę tego typu. Zwało się to "Kupiec". Ci, którzy grali raczej mile wspominają. Tak tylko podrzucam jako potencjalne źródło inspiracji ...
  • Odpowiedz
@sortris: grałem, ale to ma trochę mylącą nazwę, nie jest do końca o handlu, tam większy nacisk jest położony na warstwę RPG, rozwój najemników, crafting itp. Chyba że podsuwasz to jako inspirację :)
  • Odpowiedz
kurcze mega pomysl z ta gra... tylko w ten sposob ze naprawde ida w inne miejsce ( w realu ) to inne ceny dostana + dodatkowe eventy w miastach. Na dodatek gracze mogli by inwestowac pieniadze w rozne wydarzenia/firmy lokalne albo globalne, na takich inwestycjach by albo tracili albo zyskali.

W unity robilem na razie z 2 tutki, poza tym aplikacja Informator studenta z czytnikiem rss. Niestety brak wiekszego doswiadczenia w grach
  • Odpowiedz
@Optimum: Na pewno jestem zainteresowany omówieniem szczegółów, bo widzę, że pomysł sie dopiero krystalizuje i nie wiem dokładnie nad czym mielibyśmy pracować :)

pw to Ty włącz ;)
  • Odpowiedz