Aktywne Wpisy

Tywin_Lannister +798
rzygać się chce
A jeszcze bardziej chce się rzygać, że pomimo tego, iż istnieje szansa, aby ugasić ten pożar w burdelu, głosując przeciwko pisowi w październiku, to zasrane śmieszki wolą się bawić w jakieś konfederackie eksperymenty, co skończy się trzecią kadencją kaczystów.
Tfu na was jak i na Glapę - za ten cynizm i niedojrzałość. W końcu najważniejsze, żeby lewaków dupa bolała.
#nieruchomosci #bekazpisu #gielda #polityka
A jeszcze bardziej chce się rzygać, że pomimo tego, iż istnieje szansa, aby ugasić ten pożar w burdelu, głosując przeciwko pisowi w październiku, to zasrane śmieszki wolą się bawić w jakieś konfederackie eksperymenty, co skończy się trzecią kadencją kaczystów.
Tfu na was jak i na Glapę - za ten cynizm i niedojrzałość. W końcu najważniejsze, żeby lewaków dupa bolała.
#nieruchomosci #bekazpisu #gielda #polityka

groman43 +762
A więc tak, w Polsce mamy
- recesje
- wysoką inflację
- słabą złotówkę
- ceny #nieruchomosci oderwane od rzeczywistości
O czymś zapomniałem?
#stopyprocentowe #gospodarka
- recesje
- wysoką inflację
- słabą złotówkę
- ceny #nieruchomosci oderwane od rzeczywistości
O czymś zapomniałem?
#stopyprocentowe #gospodarka

nie ma w polszy w sumie
bo saruchy
Problemy IPv4
warstwa dostępu do sieci ramka
warstwa internetowa datagram
warstwa transportu segment TCP pakiet UDP
warstwa aplikacji TCP strumień UDP wiadomość
ipv6 wykrywa dupkikaty
ipv4 < -- tunel --> ipv6 to problem wdrożenia
ipv6 duuuuuuuuuuuuzo multicastu
ipv4 duuuuzo w tablicach rutingu <---- będzie na egzaminie o metodach rutigngu
ipv4 nie umie mobilnie
HAKEROGENNNE W #!$%@?
ARP -> MAC
@wytrzzeszcz: Możesz to jakoś rozwinąć?
WTF!?!? To ci jakiś wykładowca mówił? Niech lepiej sam się dokształci.
Jak jest duży prefiksów to i dużo w tablicach routingu. Ale to nie jest żaden problem. Pełne tablice BGP zajmują niewielką ilość pamięci.
Że co kuhwa?
Co ma stos TCP/IP do
@brokenik: PG notatki lekko skrótowe ale wyaśnie o co Siarze chodziło
1 ipv4 potrzebuje 2 agentów lokalnego i obcego by działać jak się skacze z sieci na sieć i ipv6 potrzeba 1
2 tu próbował nakreślić że w sumie lepiej jak by ich nie było.
3 tu chodziło o bardzo mało adresów multikast do oglądanie meczy
4 tu też nie mam pojęcia z czym wyjechał ale notuje bo może będzie na
1. Nie musi. IPv4 można przenosić "mobilnie" - jest stosowny sposób opisany w RFC3344
2. A niby jak inaczej? Musisz określić prefiksy i zakresy adresów - szczególnie na poziomie operatorskim. Od tego masz przecież BGPv6
3. Rozwiń to jakoś bo nie rozumiem. Co ma szybkość do adresacji multikastów?
4-5 ;) Ja Cię proszę.
Nie wiem co to za wykładowca jest, ale witki mi opadają.
Po pierwsze ataki MITM można przeprowadzić z powodzeniem na IPv6 - nie ma problemu. Ataki na ARP/RARP są niepowiązane z IPv6 to po pierwsze - nie ta warstwa sieciowa. DHCP też nie ma nic do rzeczy. DHCP działa zasadniczo w sieciach tylko i wyłącznie Ethernet lub sieciach przenoszących broadcast. Można oczywiście adresować komputery w IPv6 z automatu bez DHCP - ale wtedy....
no jak masz (int) #!$%@? to zamiast zamęczać serwer z np meczem dajemy by sieć w oparciu o adresy multikast to zrobiła za nas.
masz jakąś dobrą lekturę na wakacje by po wakacjach z nim pogadac i prawda skonfrontować a nóż wyciągnę wiecej. Wszak ludzie ucza się na będach, Ci mądrzy na cudzych
nie będę strugać experta nie znam się, jak wykręcę 3 z tego wykładu to powiem że coś wiem, a narazie no cóz miło porównac folie z wykopem a nóż się nauczę
IPv6 ma w tej chwili raczej taki wymiar
@brokenik: o IPv4 też tak kiedyś mówili..., o 640KB RAMu też tak kiedyś mówili.... :)
Fajnie, że dzielisz sie swoją dużą wiedzą i uwagami w tak specjalistycznej dziedzinie