Wpis z mikrobloga

@JarosG: fresh cream ma 32%, double cream ma 46-48% zaleznie od producenta.

Ponad 55% ma tylko tradycyjna clotted cream, która w USA zgodnie z ich prawem musi się nazywac clotted butter.

A wracając do pytania - w Polsce znajdziesz max 36%
@kaef: może i 46-48%. Na opakowaniu nie widziałem informacji o tym i tylko pamiętam z grubsza co pisało o składzie. Ubijała się bez żadnych dodatków na taką masę, że proszę siadać.
Myślałem, że może u nas w jakichś delikatesach albo sklepach z egzotyczną żywnością ktoś to widział. Trzeba może napisać do jakiegoś tesco, żeby wprowadzili ;-)
@Jadzka79: I właśnie w takiej wersji ją jadłem u znajomych na wyspach. Tylko przewieźć jej nie było jak :-( Chyba jak będą latem jechali do polski samochodem to każę im ze 20 szt przywieźć :-)