Wpis z mikrobloga

Ci z #upc to są dopiero.... Najpierw przejmują twojego dostawcę internetu pozbawiając cię dostępu do 3s. Później bez słowa odłączają ci internet. Po 2 dniach przyjeżdża serwisant spóźniony o 4 godziny stwierdzając, że już za późno by ciągnąć nowy kabel. Następnego dnia spóźnia się już tylko godzinę zostawiając po sobie badziewiasty router technicolor z demobilu. Po jego instalacji okazuje się że z wspaniałych 100Mb/s masz już tylko 30/3 Mb/s. Na koniec tego wszystkiego dostajesz w ryj informacją, że pozbawili cię korzyści płynącej z zewnętrznego IP który dostępny jest tylko dla firm. A jedyna odpowiedź na wszystko to "takie są procedury". I już wiesz, że vpn do pracy nie zadziała, a wszystkie zabezpieczone projekty powitają cię pięknym 403 Forbidden. Na domiar złego wczoraj na klace podłączyła się #vectra o której słyszałem wiele, ale nigdy dobrego. #jakzyc #internet
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Devid: Miałem podobnie z vectrą. Wykupili mojego dostawce i zaproponowali mi 15Mb/s, gdy wcześniej na tym samym łączu miałem 50Mb/s xD. Skończyło się na tym, że poszedłem do konkurencji.
  • Odpowiedz