Aktywne Wpisy
FuckYouTony +242
Tak pewnie też będzie wyglądał kontakt ludzi z inteligentną rasą w kosmosie.
Bonus w komentarzu, co działo się w necie tydzień po premierze "Czarnobyla".
Bonus w komentarzu, co działo się w necie tydzień po premierze "Czarnobyla".
LatajacyAntek +173
Czy naprawdę mężczyzna o białej karnacji musi wyginąć w Europie, a może nic się nie dzieje, a to zwykły zbieg okoliczności?
…zupełnie przypadkowo w polskim podręczniku upigmentowienie rozłożyło się podobnie na poszczególne płcie. Podkreślam, że to oczywiście zupełny przypadek. Kto myśli inaczej, ten foliarz, zwennik teorii spiskowych i ruska onuca!
#bruksela #polska #edukacja #dzieci #europa #ksiazki #polskiepato
…zupełnie przypadkowo w polskim podręczniku upigmentowienie rozłożyło się podobnie na poszczególne płcie. Podkreślam, że to oczywiście zupełny przypadek. Kto myśli inaczej, ten foliarz, zwennik teorii spiskowych i ruska onuca!
#bruksela #polska #edukacja #dzieci #europa #ksiazki #polskiepato
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Tytuł: Drwal
Autor: Michał Witkowski
Gatunek: powieść kryminalna
★★★★★★★☆☆☆
Główny bohater (alter ego autora) wyjeżdża na zimowy urlop nad polskie morze, gdzie zatrzymuję się w leśniczówce tytułowego Drwala. Postać tajemniczego samotnika na tyle go zaciekawia, że zaczyna prowadzić dziennikarskie śledztwo, by odkryć jego historię. Dopomaga mu w tym miejscowy menelik Mariusz (zwany pieszczotliwie Lujem).
Całość jest reklamowana jaka powieść kryminalna choć to bardziej parodia gatunku. Zabójstwa nie ma, główny bohater to nie twardy glina a zniewieściały homoseksualista, do pomocy zamiast dr. Watsona ma wspomnianego Luja. Całość zaś osadzona jest tandetnej rzeczywistości polskiego wybrzeża.
Niemniej czyta się to fajnie, postacie są wyraziste i pełne życia, język jest lekki i przyjemny, całość pełna jest niewymuszonego często autoironicznego humoru.
Wypada wspomnieć jeszcze o jednej rzeczy, Główny bohater jak wspomniałem to gej, co wpływa na sposób w jaki widzi i opisuje inne męskie postacie. Ja jestem raczej tolerancyjny, ale czytanie tych akurat fragmentów nie sprawiało mi jakiejś przyjemności. Jeśli ktoś ma alergię na takie motywy to niech sobie lekturę po prostu odpuści.
#bookmeter