Wpis z mikrobloga

• 0
@LudzkieScierwo: jeden lubi jak mu walca graja ,inny jak mu nogi śmierdzą, nie staraj się mierzyć ludzi swoja miarą część pewnie ci zazdrości inni nie, a ja mam w------e ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Oude_Geuze: I takie podejście mi się podoba, bo inni by napisali 'no, będę mógł kupić nowe pantofle których wymaga szef w mojej pracy', ale jak byś rzucił pracę to bym ci przesłał, ale nie prześlę bo do wszystkiego w życiu trzeba dojść samemu.
  • Odpowiedz
@LudzkieScierwo: codzienna praca to też poczucie obowiązku, przynależność do jakiejś grupy, rozwijanie logicznego myślenia itd. Ja też szukam teraz pracy nie ze względu na pieniądze, a głównie po to, żeby poznać coś nowego, czegoś się nauczyć, wykonywać jakieś zadania i obserwować wyniki, cieszyć się z powodzeń i wkurzać na trudności. Jak Twoim celem życiowym jest zdobycie kasy jak najprostszym sposobem i wymyślenie w jaki sposób to wydać, to żyj sobie
  • Odpowiedz
@tusiatko: Przyjmuję te info i oceniam że to ludzie z niewolniczą mentalnością. Można przynależeć do grupy bez potrzeby pracy, nie możesz się zapisać na siłownię, koła rybackiego, klubu szachistów czy stowarzyszenia zbieraczy grzybów? Praca rozwija logicznego myślenia? Twoje argumenty są niepoprawne, ale rozumiem, że nudzisz się siedząc w domu i wolisz przebywać wśród ludzi w pracy.
  • Odpowiedz
@LudzkieScierwo: Dokładnie mireczku tak jest, ludzie wpadają w taką spiralę i koniec. Każdy chce zarabiać 5,10,15 tysięcy a ja za cel sobie postawiłem że chcę uzyskiwać 4 tysiące pasywnego dochodu ( ͡° ͜ʖ ͡°) Mam nadzieję że przed kostuchą zdążę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Tak się składa że nie przepracowałem w życiu ani jednej godziny w taki sposób w jaki pracują ludzie czyli codziennie od 8 do 16 bo potrafiłem się wzbogacić na giełdzie i mam pieniądze na kilka lat życia do przodu.

@LudzkieScierwo: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz