Wpis z mikrobloga

W pierwszy weekend czerwca muszę się wynieść z domu na 3 dni więc postanowiłem połączyć przyjemne z pożytecznym i w końcu gdzieś pojechać. Myślałem o jakieś europejskiej stolicy w naszym sąsiedztwie typu Budapeszt, Praga, Lwów(?) Da radę ogarnąć taki wyjazd w skromnym budżecie rzędu 300-400 zł ? Nie ma niestety żadnego towarzystwa do wyjazdu więc wszytko planuję dla jednej osoby. Nigdzie do tej pory nie jeździłem, a za granicą byłem tylko podczas koloni na Słowacji w podbazie. W Polce nie byłem nigdy w Warszawie, Wrocławiu ani Trójmieście. Więc jeśli budżet jest za mały to wybiorę coś w kraju. Jak ktoś organizował sobie taki weekendowy wypad gdzieś po europie, małym kosztem, to będę wdzięczny za podzielnie się wskazówkami.

#podroze #podrozujzwykopem #turystyka #zagranico
  • 4
@Syko: polecam Budapeszt. ogarnij bilety polskiego busa, lux busa, ja akurat tam spalam na couchsurfingu wiec nocleg za free. Udalo mi sie zjesc 2 daniowy obiad + deser za jakies ~10 euro. Praga tez jest bardzo ladna, jesli sie na nia zdecydujesz to pamietaj, ze nocleg nie musi byc blisko centrum, wazne jest to aby byl blisko metra. Bedac w Pradze i Budapeszcie kupilam bilet calodobowy i bardzo polecan taki interes,