Wpis z mikrobloga

#mechanika #narzedzia #mechanikasamochodowa
Mirki szukam niedrogiego zestawu kluczy nasadowych. Czasem trzeba coś przy samochodzie podłubać.
Znalazłem na allegro najtansze:
http://allegro.pl/zestaw-kluczy-klucze-nasadowe-torx-tagred-108-el-i5773305131.html

Co wy o nich sadzicie? Jaki niedrogi zestaw kluczy proponujecie? Albo ile kosztuje jakiś normalny zestaw kluczy średniej klasy?

Pozdrawiam
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fake9406: poczekaj aż w lidlu będzie znów zestaw Powerfixa za ~~160. Kilka miesięcy temu był, a klucze są dość mocne i stosunkowo tanie. Na najtańszą kupę z allegro szkoda kasy, bo jedna uparta śruba i ci się spieprzy wszystko
  • Odpowiedz
@goblin21 no tez znalazlem cos z NEO takiego: http://www.budujesz.pl/neo-zestaw-kluczy-nasadowych-1-2-i-1-4-110-czesci-08-666-nowa-wersja-odbierz-rekawice-neo-za-1zl-gwarancja-25-lat-na-klucze-72936/
Ja sporadycznie cos potrzeuje pogrzebac przy samochodzie ale znowu bez kluczy to nie robota.

@Norske mowisz ze te z lidla dają rade? :)
Znalazłem ją na allegro: http://allegro.pl/skrzynka-z-narzedziami-powerfix-w-lidlu-170-zl-i6076833038.html

o te narzędzia Ci chodziło?
  • Odpowiedz
@fake9406: klucz wytrzymał odkręcanie zapieczonej 32 od piasty z pomocą metrowej rury, więc raczej dają. Na allegro widzę jakiś lomard sprzedaje kilka zł taniej
  • Odpowiedz
ja też mam zestaw Neo 110 el. dają radę. Stosunek jakość cena na moje oko dość dobry, no i 25 lat gwarancji. Dokupilem też zestaw kluczy płaskich i sprawiają wrażenie zbyt "sprężystych" ale przez pół roku nie udało mi się żadnego urwać.
  • Odpowiedz
Tak myślę. Kiedyś kupiłem zestaw no name na giełdzie to tylko nasadki mi się ostały. Grzechotki przepuszczaly już od poczatku, rurka do dokręcania ugieła się pod ciężarem mojej nogi bez żadnej przedluzki, a bitami nie udało się odkręcić chyba żadnej śruby.
  • Odpowiedz
aha no i jakbys dobierał zestaw dla siebie to nie sugeruj się tylko liczbą elementów. Często zestaw zawiera właśnie mnóstwo różnego rodzaju bitów z których większości nigdy nie użyjesz.
  • Odpowiedz
@bkowalik94: a jesteś mi w stanie podesłać jakiś taki przykładowy zestaw podstawowych nasadek wraz z grzechotką? zastanawiam się nad tym co już wyżej podesłałem, ale z drugiej strony kolega wyżej polecał zestaw z Lidla do takich "niedzielnych" robót.
  • Odpowiedz
@fake9406: Ja kupuję klucze nasadowe YATO, dają radę... PAtrz na zestawy gdzie są głównie klucze 1/2", grzechotki 1/4" sie do niczego nie nadają yatowskie.
  • Odpowiedz
  • 1
@nocny hehe jak ty się do tego dokopałeś :D kupiłem zestaw kluczy z Lidla firmy Powerfixa za 140zl na allegro (nowe) i jestem zajebiście zadowolony. Mało co robię ale jak coś potrzebuje odkręcić to spokojnie dają radę. Jak ktoś potrzebuje coś podłubać od czasu do czasu to sadze ze nie ma co przepłacać ;)
  • Odpowiedz
  • 0
@9452130 oprócz tego że jeden bit rozwaliłem a 2 zgubiłem to zajebiście. Żadnych problemów z grzechotkami.

Tak btw to nieźle odkopales stary temat :D należy Ci się złota łopata czy co tam przyznają
  • Odpowiedz