Wpis z mikrobloga

Premiera KSP 1.1 zbliża się wielkimi krokami, a tym czasem zaczynają pojawiać się już pierwsze filmy omawiające zmiany. W wielkim skrócie:

* migracja do Unity 5, co oznacza wsparcie dla wielordzeniowej obsługi fizyki oraz mocnej poprawy wydajności
* nowe, ujednolicone podwozia
* KSPedia
* nowe, rozkładane osłony aerodynamiczne (coś podobnego jak w Deadly Reentry)
* nowy styl odrzucania owiewek
* wyszukiwanie części w VAB/SPH
* nowy styl wyświetlania linii orbit
* i wiele, wiele innych nowości i bug fixów ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Polecam zaglądnąć do tego tematu, można dowiedzieć się więcej na temat nadchodzącej aktualizacji. A tym czasem załączam film Scotta Manleya, miłego oglądania ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#kerbalspaceprogram #ksp
D.....s - Premiera KSP 1.1 zbliża się wielkimi krokami, a tym czasem zaczynają pojawi...
  • 16
@Nedved: weźmy nawet głupią zmianę kół, niektóre zostaną usunięte i wprowadzone zostaną nowe, ujednolicone. Już w tym momencie statki z tymi kołami stają się nieużywalne. No i mody, chyba mało kto gra bez modów,a to są dopiero psuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Davy__Jones: Migracja na unity 5 super, ale coś sądzę że wiele ludzi zostanie przy 1.0.5 bo wiele modów trafi do piachu. Szczególnie te kompatybilne jeszcze z wersją 0.25, już nie aktualizowane ale wciąż działające. Ja zostaje przy starej, mojemu guwnokomputerowi (Core2Duo i 2GB RAM ( ͡° ʖ̯ ͡°)) to i tak nie zrobi różnicy.
@Antylogic: co do modów racja, zmiany są na tyle duże że raczej większość będzie do przepisania. Natomiast z tego co czytam, to wzrost wydajności jest OGROMNY, dlatego takim komputerom jak Twój czy mój (NVS 3100m here) na pewno to pomoże ( ͡° ͜ʖ ͡°)