Wpis z mikrobloga

Mireczki, u Was na wioskach też jest wysyp "salonów gier"? Pozaklejane szyby, drzwi na klucz itd. O co cho?
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@3000swin: hotspoty z automatami do gry, zamkniete na klucz ponieważ od maja 2015 (chyba) są legalne jedynie w licencjonowanych kasynach. Grożą duże kary finansowe za posiadanie takiego automatu.
Najsmieszniejsze jest że ustawa delegalizująca je spowodowała że dopiero teraz "rosną jak po grzybach", bo wlasciciele nie rozliczają się z nich ze skarbówką. I tak jak ktoś wspomniał wyżej, wylęgarnia patologii..
  • Odpowiedz
@Hal-9000: przychody z nielegalnych źródeł nie podlegają opodatkowaniu xD

Podobno tam dopalaczami handlują, co tłumaczyłoby obecność patologii.

Albo menelnia jest tak głupia, że jednak faktycznie uzależniona od hazardu, ale nie chcę mi się wierzyć, że na taką skalę.
  • Odpowiedz
@3000swin: Jeżeli chcesz wejść to dzwonisz czy coś. Gość lekko uchyla drzwi i sprawdza czy nie kontrola przypadkiem - wtedy naciska przycisk i włącza wszystkie maszyny. Wyłączone podobno wolno magazynować
  • Odpowiedz
W każdym wypizdowie i w dużych miastach co chwilę zarówno na osiedlach jak i na bocznych uliczkach starówek jakieś mini lokale z w--------i szyldami 7777 i napisami hotspot. Dziwi mnie to, że ten interes cieszy się aż takim zainteresowaniem, że nieraz kilka takich lokali w promieniu kilkuset metrów jest w stanie się utrzymać.
  • Odpowiedz
Ludzie sa debilami to grają. Wygra jeden a 10 innych myśli ze wygrywa każdy i wrzucają swoje wypłaty. Duże zyski dla kogoś kto to ma. Proste
  • Odpowiedz