Wpis z mikrobloga

@kinlej: Zauważ, że na tym zdjęciu mamy wręcz podręcznikowy przykład zamkniętej postawy. Mowa ciała sprawia, że na tym zdjęciu aż iskrzy od napięcia miedzy Frankiem a Conwayem. To nie jest swobodna postawa samca alfa. To jest postawa kogoś z lękiem kastracyjnym ;)
  • Odpowiedz
@Mordziaty1988: sprawa jest mniej oczywista niż się początkowo wydaje, niestety sposób zakładania nóg na siebie ma swoją wypadkową w budowie ciała, osoby szczupłe z drobną budową oraz bez szerokich bioder mają możliwość głębokiego zakładania nogi na nogę jak sikorski na zdjęciu, jeżeli ktoś ma szeroką miednicę i biodra to nigdy nie założy tak nóg ze względu na to że jest to poprostu niemożliwe, a próba ułożenia ich tak sprawia niesamowity
soern - @Mordziaty1988: sprawa jest mniej oczywista niż się początkowo wydaje, nieste...

źródło: comment_v1AynGJbyVdPvVP5glioQ0ctd0c0qmd3.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@soern: O to to właśnie sam się zacząłem w tej kwestii zastanawiać, bo tak jak wyżej ni chu.. nie usiądę, a tak jak ty wrzuciłeś to bardzo często mi się zdarza.
  • Odpowiedz
@Mordziaty1988: pipka nie pipka, takie siedzenie zwieksza rotacje zewnetrzna w jednym stawie biodrowym, wplywa na ustawienie kosci krzyzowej i prostuje i pochyla w jedna strone dolny odcinek kregoslupa, co w konsekwencji moze prowadzic do bolu kregoslupa lub podraznienia nerwow wychodzacych z tego rejonu. Po prostu jest to niezdrowe
  • Odpowiedz
Przecież nawet kobiety nie powinny zakładać nogi na nogę, bo to jest po prostu niezdrowe. W telewizji się naoglądali, o nieświadomych się nauczyli i myślą, że robią dobrze. Może ludzie myślą, że to jakaś poza dla dorosłych czy coś. Dla mnie to jest popieprzone.

Nie kapuję o czym w ogóle jest ta dyskusja.
  • Odpowiedz