Czyli jak kierowca idiota doprosił się mandatu... Policja zamknęła fragment ulicy Bulwarowej, przy kościele Matki Bożej Pocieszenia. W związku z tym trochę się "korkowało" po kilka samochodów. Jeden koleś postanowił sobie ułatwić sprawę i "pod prąd" wyprzedzał przed skrzyżowaniem stojące samochody. A ja z drogi z pierwszeństwem w lewo. On piski, ja po hamulcach, z pół metra nam brakło do czołówki, ja pukam się w głowę, a pan policjant stojący 5m dalej podbiega do samochodu i:
Panie kierowco, proszę tam postawić samochód i zapraszam do mnie.
I dobrze mu tak.
BTW w sumie nie wiem co tam się dziś dzieje, bo pełno ludzi, zabezpieczenie policji, ambulans itd. Coś poza Niedzielą Palmową, żeby aż takie cuda robić?
@metaxy: szkic sytuacyjny pierwsza klasa! Ty to widzę zawsze jakieś przygody musisz mieć jeżdżąc po mieście. Grunt, że nic się nie stało, ale debili nie brakuje.
Czyli jak kierowca idiota doprosił się mandatu... Policja zamknęła fragment ulicy Bulwarowej, przy kościele Matki Bożej Pocieszenia. W związku z tym trochę się "korkowało" po kilka samochodów. Jeden koleś postanowił sobie ułatwić sprawę i "pod prąd" wyprzedzał przed skrzyżowaniem stojące samochody. A ja z drogi z pierwszeństwem w lewo. On piski, ja po hamulcach, z pół metra nam brakło do czołówki, ja pukam się w głowę, a pan policjant stojący 5m dalej podbiega do samochodu i:
I dobrze mu tak.
BTW w sumie nie wiem co tam się dziś dzieje, bo pełno ludzi, zabezpieczenie policji, ambulans itd. Coś poza Niedzielą Palmową, żeby aż takie cuda robić?
#rowerowyrownik
źródło: comment_I2gzfF0Umta26lJJngrymA3dpQ2aQcdF.jpg
PobierzTy to widzę zawsze jakieś przygody musisz mieć jeżdżąc po mieście. Grunt, że nic się nie stało, ale debili nie brakuje.
@schrodingerscat: Obraz wart więcej niż tysiąc słów.
@schrodingerscat: Ano poza miastem chyba tylko raz w życiu miałem "wypadek" rowerem. Po mieście trochę tego było.
@jakubste: O widzisz! Jak to miło, że ludzie wiedzą tu takie rzeczy.
@feelbeats: Matka Boska Mandatowa