Wpis z mikrobloga

@Kristof7: Grundig fine arts a-9000, philips fa-960, marantz pm-80 ale one są do jasnych kolumn, fajnie grają ze wstęgowcami. U mnie fine arts a-9009 został rozjechany przez kenwooda na JBL-ach , przydała się w końcu jego prądowa natura.
  • Odpowiedz
@Ojezu: Ten JBL SA600 i cenę miał niezgorszą ( ͡º ͜ʖ͡º)

Szczerze najpierw wynajdę kolumny, popytam ludzi u nas w kraju i porównam z ebay/amazon itd. Nikogo nie obrażając ale przejechałem się już kilka razy na allegro ze sprzętem używanym (nie tylko audio) i z rezerwa podchodzę do zakupów w tym miejscu.

Wtedy co zostanie przeznaczę na wzmacniacz, a pytam bardziej orientacyjnie co warte jest
  • Odpowiedz
@Kristof7: JBL urei to są końcówki mocy do ich kolumn, yamaha dzielone wzmacniacze stare np c-45 z A-45, kenwoody stare na sankenach ka-1100sd, ka-990sd. Sansui są pośrednie nie są ani Ciepłe ani zimne ani jasne ani ciemn. Stare JBL wolą raczej szybkie, mocne prądowe i jasne wzmacniacze. Zresztą zwróć uwagę że tam nie ma kopułki w zestawie, te kolumny miały w założeniu przenosić pasmo 45-16 khz bez żadnych spadków większych
  • Odpowiedz
@Kristof7: Z tymi kenwoodami to jest dziwna sprawa bo na 3 poprzednich parach z którymi grał był techniczny, bez powietrza i bezpośredni na JBLach zupełnie odwrotnie. No i miał od c---a góry która była upierdliwa momentami.
  • Odpowiedz
ma potworną dynamikę

@Ojezu: To akurat przy rocku i elektronice ważna cecha. Przy 990sd gdzieś wyczytałem, że są delikatne (może to złe określenie ale nie mogę znaleźć źródła tej opinii) końcówki mocy?
Jeszcze chyba na wersję 990ex która to podobno ciut lepiej prezentuje się pod względem specyfikacji.
  • Odpowiedz