Wpis z mikrobloga

@Kristof7: Gdańsk. Szukam tu jakiegoś sklepu z używanym audio ale bez szału.
No właśnie ale dla mnie to jednak za duże, jak bym zdecydował się wreszcie zapuścić korzenie to pewnie bym je rozważał a tak to jednak problem. A już jedne głośniki uszkodziłem przy transporcie i powtórki z rozrywki nie przewiduję.
  • Odpowiedz
@Ojezu: Oj długo się nad tymi ESS zastanawiałem. Ale nauczony doświadczeniem jednak uszkodzonych nie kupię, zawieszenia to jeszcze nie taki problem ale wymiana membrany już mnie odrzuca. Szkoda, że w Trójmieście nie mam żadnego 'Nomosa' żeby zobaczyć ewentualny sprzęt (albo spytam jeszcze na audiostereo czy coś jest w okolicy).

• Odpowiedz
@Kristof7: Najlepsze z nich to a-1D z legendarnym głośnikiem AMT 240 stopni zasięgu, 5 kg wagi, magnesy alnico i prawdziwy mylar 96 dB. Potrzebują z 40 m do hulania, ale takiej transparentności, szybkości i popisowej przestrzenności nie da ci żadna kopułka czy wstęga. A ten głośnik ciągnie od 1200 Hz.
  • Odpowiedz
@Ojezu Nie będę zakładał nowego wątku więc zapytam tutaj. Ojezu znasz się na JBL'ach więc może coś podpowiesz, warto sprawdzić JBL 216? Dostałem od znajomego info o tych kolumnach i nie wiem czy w ogóle warto się pofatygować.
  • Odpowiedz
@Kristof7: zdecydowanie, stara dobra seria domowa. J216 był nanizszym modelem z serii, wyżej masz: j320, j325 oraz 143 kilogramowe j350. J325 stoją teraz na allegro w bardzo dobrej cenie, szkoda że bez maskownic. Obczaj sobie w Google broszurę w pdf.
  • Odpowiedz
@Ojezu: Na razie tylko dostałem info, że są na sprzedaż (niby cena do negocjacji) i trzeba się kawałek przejechać żeby je zobaczyć. Na allegro nie znalazłem ich za ile gdzieś myślisz mogą teraz chodzić?
  • Odpowiedz