Aktywne Wpisy

mamamarcina +63
Chłop sobie zaparkował samolot u mnie na wsi, na poboczu, gdzieś poszedł, ale zostawił karteczkę ze jak przeszkadza to żeby dzwonić xD
Ciekawe czy zabierze do rana.
Kartka w kom.
Ciekawe czy zabierze do rana.
Kartka w kom.

źródło: temp_file852234320869603046
Pobierz
ekscytacje +22
mało co mnie tak w-----a jak AI
jak widzę te typowe posty albo co gorsza odpowiedzi w prywatnych rozmowach napisane ewidentnie przez chat gpt to mam ochotę jebnąć to człowieczeństwo
te napisane przez AI posty są zawsze k---a TAKIE SAME - mnóstwo zbędnych emoji, podział na rozdziały jakby to była rozprawka w gimnazjum, sentencje które ewidentnie nie brzmią jakby napisał je człowiek
i do tego te nieśmieszne memy generowane przez ai k---a
jak widzę te typowe posty albo co gorsza odpowiedzi w prywatnych rozmowach napisane ewidentnie przez chat gpt to mam ochotę jebnąć to człowieczeństwo
te napisane przez AI posty są zawsze k---a TAKIE SAME - mnóstwo zbędnych emoji, podział na rozdziały jakby to była rozprawka w gimnazjum, sentencje które ewidentnie nie brzmią jakby napisał je człowiek
i do tego te nieśmieszne memy generowane przez ai k---a
ciąg dalszy sprawy #prawo dot. #kupnonieruchomosci link do poprzedniego wpisu
W księdze wieczystej widnieje dwóch właścicieli
a) osoba 1, żyjąca
b) osoba 2, nieżyjąca
Osoba nieżyjąca nie miała najbliższej rodziny tj. żony i dzieci. Była starym kawalerem (informacja od wnuka-sprzedawcy osoby 1).
Jaka droga jest w przepisaniu własności działki z osoby 2 na osoby 1?
Czy wymagane jest postępowanie spadkowe ?
Czy można założyć z automatu, że w takiej sytuacji nikt od osoby 2 nie może dziedziczyć części działki i jedynym jeszcze nieoficjalnym właścicielem jest osoba1?
Z góry dzięki za pomoc
@Bjornolf: pojawienie się nie ma tu nic do rzeczy. Trzeba ustalić kto jest spadkobiercą i czy w ogóle są jacyś, bo jak nie ma to dziedziczy Skarb Państwa. Zależy czy jest testament czy będzie dziedziczenie ustawowe ale tak, jedyną możliwością jest czekanie 30 lat chyba że dogadacie się ze spadkobiercą ale nikt za frajer tego nie odda